Великодня паска: рецепт перевірений часом

Цей рецепт передається у нас в родині з покоління в покоління і я сміливо всім його раджу. Впевнена, що він нікого не залишить байдужим.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування пасок нам буде потрібно:

  • 1,5-1.8 кг борошна
  • 600 мл теплого молока
  • 350-400 г цукру
  • 11 г сухих дріжджів
  • 5 яєць
  • 1 пачка вершкового масла (180 г)
  • 200 г родзинок

Глазур

  • 200 г цукрової пудри
  • 1 ч. л желатину
  • 6 ст. л води
  • посипання.

Покроковий процес приготування:

У 0,6 л теплого молока додати 50 г цукру і 11 г сухих дріжджів. Добре перемішати, щоб дріжджі розчинилися.

Додати 0,4 кг борошна і перемішати. Миску накрити рушником і прибрати в тепле місце.

Через 40 хвилин опара повинна збільшитися в 2 рази.

Після цього додаємо в опару перетерті жовтки з цукром.

Слідом в миску додаємо збиті з сіллю (5 г солі) білки.

Потім потрібно додати вершкове масло (розм’якшене) і борошно. Добре вимішуємо тісто.

У мене пішло на це 1,5 кг борошна. Щоб тісто не прилипало до рук змочуємо їх олією.

Тісто прибираємо в тепло на 1 годину. Після того, як тісто підійшло, додаємо в нього родзинки (замочені в теплій воді).

Великодня паска: рецепт перевірений часом

Знову вимішуємо тісто і прибираємо в тепло на 1 годину.

Далі розкладаємо тісто по формах і залишаємо в теплі на 30 хв.

Великодня паска: рецепт перевірений часом

Випікаємо в духовці при температурі 180 ° С протягом 35- 40 хв. Готовність перевіряю зубочисткою, протикаю нею паску, якщо вона готова, то зубочистка буде сухою.

Глазур:

1 чайну ложку желатину замочую в 2 ст. л. теплої води на 10 хвилин.

200 г цукрової пудри розчиняю в 4 ст. л. води і нагріваю в каструлі, але не доводжу до кипіння.

Прибираю з плити, розмішую і додаю желатин.

Збиваю сироп міксером досить довго до утворення білого крему.

Вмочую паски в глазур і посипаю кондитерською посипкою. Можна змастити паски пензликом.

Якщо глазур в каструлі швидко засихає, то її легко розчинити на водяній бані і можна продовжувати прикрашати паски.

Великодня паска: рецепт перевірений часом

Не вдається скопіювати.