Великий дерун з м’ясом в духовці – Покроковий рецепт

Мало хто любить готувати деруни, так як доводиться довгий час стояти біля плити. Ми знайшли вихід з цієї ситуації і пропонуємо вам приготувати один великий дерун з начинкою з м’яса в духовці. Деякі скажуть, але це ж вже не дерун.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Нехай буде так, тоді це дуже смачна страва з картоплі і м’яса. У будьякому випадку, ми гарантуємо, вам сподобається.

Необхідні продукти

  • 5 штук картоплі
  • 400 грам фаршу
  • 2 цибулини
  • 2 курячих яйця
  • 3 зубчики часнику
  • 3 столові ложки пшеничного борошна
  • 3 столові ложки сметани
  • сіль, перець за смаком
  • рослинна олія

Покроковий процес приготування великого деруна

Картоплю очищаємо і натираємо на тертці. Одну цибулину очищаємо і також натираємо на тертці. Підготовлені продукти кладемо в миску, додаємо курячі яйця, трохи рослинної олії, сметану, подрібнений часник, борошно, сіль і перець. Все перемішуємо.

На деко кладемо пергаментний папір і викладаємо тісто, розподіляємо його.

Відправляємо картопляний корж в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 15-20 хвилин.

Цибулину, що залишилася нарізаємо дрібними шматочками, подрібнюємо зелень (за бажанням).

Фарш солимо і перчимо до смаку, додаємо зелень і цибулю.

Все добре перемішуємо.

Дістаємо корж і акуратно перекладаємо на рушник, а потім звертаємо в рулетик. У такому вигляді трохи охолоджуємо, потім розвертаємо і зверху викладаємо м’ясну начинку, розподіляємо. І щільно згортаємо в рулет.

Заготівлю перекладаємо на деко з пергаментним папером, накриваємо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.

Потім фольгу знімаємо і випікаємо рулет ще 10-15 хвилин. Змащуємо його зверху сметаною, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.