Великий дерун з м’ясом в духовці – Покроковий рецепт
Мало хто любить готувати деруни, так як доводиться довгий час стояти біля плити. Ми знайшли вихід з цієї ситуації і пропонуємо вам приготувати один великий дерун з начинкою з м’яса в духовці. Деякі скажуть, але це ж вже не дерун.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Нехай буде так, тоді це дуже смачна страва з картоплі і м’яса. У будьякому випадку, ми гарантуємо, вам сподобається.
Необхідні продукти
- 5 штук картоплі
- 400 грам фаршу
- 2 цибулини
- 2 курячих яйця
- 3 зубчики часнику
- 3 столові ложки пшеничного борошна
- 3 столові ложки сметани
- сіль, перець за смаком
- рослинна олія
Покроковий процес приготування великого деруна
Картоплю очищаємо і натираємо на тертці. Одну цибулину очищаємо і також натираємо на тертці. Підготовлені продукти кладемо в миску, додаємо курячі яйця, трохи рослинної олії, сметану, подрібнений часник, борошно, сіль і перець. Все перемішуємо.
На деко кладемо пергаментний папір і викладаємо тісто, розподіляємо його.
Відправляємо картопляний корж в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 15-20 хвилин.
Цибулину, що залишилася нарізаємо дрібними шматочками, подрібнюємо зелень (за бажанням).
Фарш солимо і перчимо до смаку, додаємо зелень і цибулю.
Все добре перемішуємо.
Дістаємо корж і акуратно перекладаємо на рушник, а потім звертаємо в рулетик. У такому вигляді трохи охолоджуємо, потім розвертаємо і зверху викладаємо м’ясну начинку, розподіляємо. І щільно згортаємо в рулет.
Заготівлю перекладаємо на деко з пергаментним папером, накриваємо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.
Потім фольгу знімаємо і випікаємо рулет ще 10-15 хвилин. Змащуємо його зверху сметаною, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.