Віденське печиво або тертий пиріг з варенням

Добре відоме та улюблене багатьма віденське печиво, приготовлене вдома. Це дуже смачно, обов’язково спробуйте вам сподобається.

Нам потрібно:

  • борошно +/- 430 гр.
  • цукор – 100 гр.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • яйце – 1 шт.
  • сметана – 50 гр.
  • охолоджене вершкове масло – 180 гр.
  • ванільний цукор – 1 ч.л.

Для начинки:

  • апельсиновий джем (будь-який джем або повидло)

Покроковий рецепт приготування:

Форма 35х26 см. У миску просіяти борошно, додати розпушувач, сіль, перемішати вінчиком. На борошно натерти на великій тертці холодне вершкове масло. Потім руками розтерти все у дрібну крихту.

В іншій чашці змішати сметану, яйце, ванільний цукор та цукор. Змітану суміш і борошняну крихту з’єднати і замісити м’яке тісто. Тісто розділити на дві нерівні частини.

Меншу частину тіста загорнути в плівку та відправити у морозилку приблизно на 1 годину. Більшість тіста розкотити на пергаменті в тонкий пласт, товщиною приблизно 0,5 см (розміром 30х23 см.).

Наколоти тісто виделкою і перенести тісто разом із папером на лист. Зверху рівномірно розподілити начинку (будь-який джем, густе варення або повидло). Зверху начинки натерти другу частину тіста на великій тертці, рівномірно розподіляючи по поверхні.

Випікати пиріг у заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів приблизно 40 хвилин до золотистого кольору. Час випікання може відрізнятися, орієнтуйтесь на духовку.

Готовому пирогу дати охолонути і теплим нарізати на шматочки. Перед подачею посипаємо цукровою пудрою.

Не вдається скопіювати.