Відкрила для себе новий рецепт супу: і вдома варю, і на природі в казані
Такий суп ви точно ще не їли! Яскравий, красивий і смачний! А який він ситний і ароматний. До того ж суп з індичкою і овочами можна приготувати не тільки вдома, а й на природі. Зараз час перших пікніків, не втрачайте момент відпочити всією сім’єю на природі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- індичка (філе) – 500 г
- помідори – 2 шт.
- кабачок (середній) – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- перець болгарський – 1-2 шт.
- селера стеблова – 2 шт.
- часник – 3 зубчики
- квасоля консервована – 1 банка (400 г)
- петрушка свіжа
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- чебрець сушений – 0,5 ч.л.
- м’ята сушена – 0,5 ч.л.
- цукор – 1 ч.л.
- паприка мелена – 1 ч.л.
- олія соняшникова – 3 ст.л.
- масло вершкове – 30 г
- вода гаряча – 1 літр
Покроковий процес приготування:
Для приготування цього супу нарізаємо всі овочі кубиком, а саме цибулю, моркву, кабачок, селеру, болгарський перець і помідори.
Беремо індичку і також нарізаємо кубиком, але вже побільше. Замість індички можна взяти і курку.
У каструлю наливаємо олію і кладемо невеликий шматочок вершкового масла (30 г). Розігріваємо обидва види і викладаємо шматочки індички. Обсмажуємо її 2-3 хвилини до легкої рум’яної скоринки.
Далі до індички додаємо нарізані кубиком цибулю і моркву, і 3 зубчики часнику, пропущеного через прес. Перемішуємо і обсмажуємо їх з м’ясом 3-4 хвилини.
Тепер висипаємо селеру, болгарський перець і кабачок. Обсмажуємо, помішуючи ще 3-4 хвилини. Потім додаємо помідори і квасолю (проціджену), тушкуємо ще 2-3 хвилини.
Квасолю для цього супу я беру консервовану – так швидше і в ній більше крохмалю для «затягування» супу, щоб він був густіший. Але можна взяти і суху квасолю, тоді її потрібно буде замочити на ніч у холодній воді і попередньо відварити до готовності.
Далі додаємо спеції – сіль, чорний мелений перець – їх кладіть за смаком, також всипаємо 0,5 ч.л. чебрецю, 0,5 ч.л. сушеної м’яти і за бажанням 1 ч.л. цукру.
Якщо в страві є томатна паста або свіжі помідори, для збалансованого смаку я завжди додаю трохи цукру.
І вливаємо 1 літр гарячої води, так як суп-гуляш я води багато не додаю, але ви регулюйте густоту на свій смак.
Обов’язково для яскравості кольору всипаємо 1 ч.л. меленої паприки, перемішуємо, доводимо до кипіння, пробуємо на смак і, якщо потрібно підсолюємо. Проварюємо суп протягом 3-4 хвилин. За хвилину до готовності додаємо подрібнену зелень (у мене петрушка).
Суп-гуляш готовий, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин.
Ароматний, густий суп з індичкою і овочами за смаком схожий на шурпу. Пробуйте приготувати, впевнена, що Вам сподобається!