Відмінне печиво «Хризантеми»: смак з дитинства
Це печиво, у вигляді красивої квітки, яка розпустилася. У дитинстві нам здавалося, що це просто кулінарний шедевр. Печиво розсипчасте, ароматне і мега смачне. Воно навіває ностальгію про дитинство і довгоочікуване свято. Зберігайте рецепт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбника Рецептів
Необхідні продукти:
- 200 гр цукрового піску
- 3 яйця
- половина чайної ложки соди і оцет
- 250 гр масла або маргарину
- приблизно 600 гр борошна
Як приготувати печиво «Хризантеми»
1. В першу чергу розрізаємо масло або маргарин на кілька частин і залишаємо на деякий час для розм’якшення.
2. Потім в окрему ємність відправляємо яйця і цукровий пісок. Використовуючи міксер, збиваємо все.
2. Після чого додаємо соду, погашену оцтом і продовжуємо процес збивання.
4. Тепер поміщаємо сюди масло і знову все збиваємо до однорідності.
5. Потім поступово додаємо борошно. Коли міксером вже буде складно працювати, мішаємо ложкою. Після чого – руками. В результаті тісто не повинне бути еластичним, воно буде м’яким і трохи липнути до рук. Додаємо борошно до тих пір, поки воно не перестане бути липким.
6. Тепер обертаємо його харчовою плівкою і поміщаємо в холодильник.
7. Ставимо розігріватися духовку до 200 градусів. Встановлюємо м’ясорубку. Деко застеляємо пергаментним папером або присипаємо борошном.
8. Потім відрізаємо чверть тіста. Решту повертаємо в холодильник. Робимо «ковбаску» і пропускаємо через м’ясорубку. На 5-7 см зрізаємо. Розміщуємо на деко. Коли тісто закінчується, додаємо ще. Робимо все швидко, щоб тісто не почало танути.
9. Наповнюємо деко і поміщаємо його в духовку на 35-40 хвилин.
10. Після закінчення потрібного часу печиво готове. Даємо йому охолонути і посипаємо цукровою пудрою.