Відмінний смак і простий у приготування. Готуємо оселедцевий вафельний торт
З кожнім днем все менше часу залишається до новорічних свят. Тому у цій статті ми хотіли б поділитися з вами оселедцевим вафельним тортом, який вражає відмінним смаком і простотою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Для приготування необхідно:
- корж (вафельний, 6-7 штук, – 100 г) – 1 пачка;
- оселедець (солона, філе, – 200 г) – 1 шт;
- шампіньйони – 300 г;
- цибуля ріпчаста (дві шт.) – 200 г;
- морква – 300 г;
- майонез (бажано домашній) – 200 г;
- сир твердий (будь-який, але можна ще додати 30 г пармезану) – 100 г.
- зелень (будь-яка на ваш смак) – 1 пучок.
Як готувати
Насамперед філе оселедця і одну цибулину подрібнюємо в блендері (можна, якщо добре постаратися, і в ручну).
Потім подрібнюємо в блендері обсмажені з другою цибулиною гриби, а потім і відварену моркву.
Сир можна натерти на середній тертці.
Збираємо наш торт: На перший вафельний корж укладаємо половину оселедцево-цибулевої маси. Зверху покриваємо його майонезом і накриваємо другим коржем.
На другий корж накладаємо подрібнені обсмажені гриби з цибулею (також половину), теж покриваємо майонезом (майонез краще використовувати домашній) і накриваємо наступним коржем.
На третій корж йде морква (половина її), так само покрита майонезом.
Повторюємо ці шари ще раз. Верхній морквяний шар, змащений майонезом, щедро посипаємо сиром, а потім прикрашаємо зеленню.
Даємо настоятися протягом не менше 1-3 годин, можна і на ніч, в холодильнику.
Чим довше торт простоїть в холодильнику – в розумних межах, звичайно, тим краще буде різатися.
Нарізаний на невеликі шматочки, цей оселедцевий тортик прикрасить будь-який стіл, а своїм цікавим смаком він цілком може замінити традиційну “шубу”.