Відварна скумбрія за 10 хвилин: простий метод приготування
Простий метод приготування смачної скумбрії і всього за 10 хвилин. Не треба масла і муки, знадобиться тільки ріпчаста цибуля і улюблені спеції. Риба виходить дуже соковитою і неймовірно смачною.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
При подачі я все-таки додаю трохи соняшникову олію (можна і без нього), для кращого смаку поливаю скумбрію лимонним соком і посипаю великою кількістю петрушки. Вона відмінно підходить для такої риби. Скумбрію можна подавати з гарніром або тільки з легким овочевим салатом і хрустким хлібом.
Необхідні інгредієнти
- 2 шт. – скумбрія (700-800 гр.)
- 1 шт. – ріпчаста цибуля (велика)
- 3 шт. – лавровий лист
- 1 ч.л. – коріандр
- за смаком – мелений перець (чорний)
- за смаком – сіль
- для подачі – соняшникова олія
- для подачі – сік (лимона)
- для подачі – петрушка
Відварна скумбрія за 10 хвилин: як смачно приготувати рибу
У каструлю (об’єм 3 літри) наливаємо воду і нагріваємо. На 4 порції беру 2 шт. скумбрії вагою близько 800 гр. Заздалегідь її розморожуємо, промиваємо і відрізаємо плавники.
Відрізаємо голову, виймаємо нутрощі, добре промиваємо і розрізаємо на 4 частини. Після всіх маніпуляцій з рибою вага її стає близько 500 гр.
Ріпчасту цибулю нарізаємо не надто тонкими півкільцями.
Зі спецій я беру чорний перець (1 ч. л.), лавровий лист і коріандр.
Дуже люблю коріандр, готую з ним і м’ясо, і рибу. Купую його в насінні і подрібнюю в ступці. Аромат від нього приголомшливий.
Як тільки вода закипіла, додаємо шматки скумбрії. Знову доводимо до кипіння, накриваємо каструлю кришкою і готуємо 10 хвилин на середній температурі. Пахне все дуже смачно.
Готові шматочки скумбрії перекладаємо на тарілку.
На іншу велику тарілку викладаємо всю цибулю з каструлі, зверху розміщуємо шматки риби, поливаємо їх соком лимона, невеликою кількістю олії (можна без неї), посипаємо чорним перцем, дрібно нарізаною петрушкою і відразу подаємо.
Скумбрія виходить дуже соковитою, за рахунок спецій і цибулі ароматною і смачною.