Він, той, про якого я марила тиждень. Він той, що ніколи мені не проїдається і точно не надоїсть.
Від думки про нього виникає завжди одне бажання: “Хочу , негайно!”))
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Люба Качмар
Він, такий ароматний, характером з норовистою кислинкою і незабутнім смаком .
Він той,що ніколи мені не проїдається і точно не надоїсть.
Він, той , про якого я марила тиждень, але не було ревеню.
Тісто:
- 500 гр борошна
- 250 гр масла
- 130 гр цукру
- 4 жовтки
- 1 яйце
- 1-2 ст л сметани
- 1 ч.л порошку до печива
Все засипаю в миску і швидко замішую тісто, спершу буде здаватися,що воно засипке ,але ви вимішуйте далі , сформуйте в кулю .
Далі більшу частину одразу руками розкладіть у форму ,викладаючи і бортики. В мене форма діаметром 27 см.
Поставити в холодильник на 30-50 хв,а меншу частину в морозилку.
Далі готуємо начинку:
1 кг ревеню почистити і нарізати шматочками, викласти на сковороду з 50 гр масла і 10 хв протушити його.
Повністю охолодити,додати 2-3 ст л цукру і 2 ст л кукурудзяного крохмалю.
Перемішати,викласти на тісто у формі.
Безе:
- 4 білки
- 200 гр цукру
- Щіпка солі і лимонної кислоти
Збити до стійких піків . Викласти на нашу начинку.
Можна ложкою або конд мішком з насадкою.
Верх затерти тістом з морозилки за бажанням,можна залишити просто верх білковий.
Пекти 50 хв 180 гр,верх-низ, через 20 хв верх накрила фольгою.
Вийняти з духовки і дати повністю охолонути, можна навіть на кілька годин в холодильник, щоб начинка застигла.
Секретик: тарт буде ще смачнішим ,якщо до готової начинки порізати ще трохи стиглої полуниці. Тоді і смак ,і аромат взагалі зведуть з розуму))