Він, той, про якого я марила тиждень. Він той, що ніколи мені не проїдається і точно не надоїсть.

Від думки про нього виникає завжди одне бажання: “Хочу , негайно!”))

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Люба Качмар

Він, такий ароматний, характером з норовистою кислинкою і незабутнім смаком .

Він той,що ніколи мені не проїдається і точно не надоїсть.

Він, той , про якого я марила тиждень, але не було ревеню.

Тісто:

  • 500 гр борошна
  • 250 гр масла
  • 130 гр цукру
  • 4 жовтки
  • 1 яйце
  • 1-2 ст л сметани
  • 1 ч.л порошку до печива

Все засипаю в миску і швидко замішую тісто, спершу буде здаватися,що воно засипке ,але ви вимішуйте далі , сформуйте в кулю .

Далі більшу частину одразу руками розкладіть у форму ,викладаючи і бортики. В мене форма діаметром 27 см.
Поставити в холодильник на 30-50 хв,а меншу частину в морозилку.

Далі готуємо начинку:

1 кг ревеню почистити і нарізати шматочками, викласти на сковороду з 50 гр масла і 10 хв протушити його.

Повністю охолодити,додати 2-3 ст л цукру і 2 ст л кукурудзяного крохмалю.

Перемішати,викласти на тісто у формі.

Безе:

  • 4 білки
  • 200 гр цукру
  • Щіпка солі і лимонної кислоти

Збити до стійких піків . Викласти на нашу начинку.
Можна ложкою або конд мішком з насадкою.

Верх затерти тістом з морозилки за бажанням,можна залишити просто верх білковий.

Пекти 50 хв 180 гр,верх-низ, через 20 хв верх накрила фольгою.

Вийняти з духовки і дати повністю охолонути, можна навіть на кілька годин в холодильник, щоб начинка застигла.

Секретик: тарт буде ще смачнішим ,якщо до готової начинки порізати ще трохи стиглої полуниці. Тоді і смак ,і аромат взагалі зведуть з розуму))

Не вдається скопіювати.