Вірменський “овочевий хоровац” з кавказьким акцентом
Вірменська кухня настільки ж давня, як і історія цієї країни. А технологія приготування багатьох страв досить складна. Приймаючи гостей, вірмени щедро накривають стіл, на якому обов’язково буде м’ясо.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Смачний, ароматний, соковитий шашлик з баранини зазвичай доповнює овочевий салат, інгредієнти для якого запікаються на вогні з димком, і мають назву «овочевий хоровац».
Сьогодні розповімо про секрети його приготування.
Шашлик для жителів Кавказу — це не просто їжа. Це ціла історія і традиція, що містить секрети, що передаються від батька до сина.
Вірменський шашлик — хоровац, готують виключно чоловіки, збираючись біля багаття і розмовляючи, поки готується м’ясо. Існує близько 20 його рецептів, незмінним компонентом яких обов’язково є велика кількість натуральних спецій.
А ось обов’язок приготування овочевого хороваца лежить на жіночих плечах. Вона не віднімає багато сил і часу, а результат обов’язково порадує.
Зазвичай для цього беруть баклажани, помідори і болгарський перець. Але цей список можна значно розширити, залежно від ваших уподобань.
Доведеться на смак така закуска і любителям м’яса, і тим, хто його не вживає. Адже вона не тільки смачна, а й корисна.
Вірменські жінки навіть роблять заготовки на зиму з овочів, запечених на вугіллі. Але приготувати їх можна не тільки на вогнищі або мангалі, а і в домашніх умовах за допомогою духовки.
Традиційний
Для початку необхідно розпалити багаття, почекати поки дрова прогорять, але вугілля ще буде мати високу температуру.
Після цього можна братися за овочі.
Знадобляться:
- помідор — 3 шт.;
- перець — 2 шт.;
- баклажан — 2 шт.;
- кінза — 1 пучок;
- цибуля — 1 шт.;
- часник — 1 зубчик;
- чорний перець;
- рослинна олія.
Приготування
Овочі вимити, надіти цілими на шампури, і відправити запікати на вугіллі, перевертаючи кожні 5 хвилин.
Як тільки плоди стануть досить м’якими, їх потрібно зняти з шампурів і прибрати шкірку. Після цього нарізати і полити заправкою. Для неї змішати олію з цибулею і видавленим через прес часником, перцем і подрібненою кінзою.
Пікантної кислинки додасть невелику кількість оцту.
Смачного!