Візьміть собі на замітку! Маринад для будь-яких грибів.
Ловіть, господині! Маринад для будь-яких грибів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандри
Складові:
- 1 літр води;
- 2 ст. л. цукру;
- 4 ч. л. солі;
- 3 шт. лаврового листа;
- 6 горошин запашного перцю;
- 4 шт. гвоздики;
- 3 шматочки кориці (меленої ½ ч. Л.);
- 3 ч. л. оцтової есенції 70%.
При використанні столового 5% оцту необхідно взяти 800 мл води і 200 мл 5% оцту . При використанні 9% оцту – 890 мл води і 110 мл 9% оцту.
Приготування:
Закип’ятити воду, додати спеції, проварити хвилини три (оцет додати в самому кінці варіння), зняти з вогню. Маринад готовий. (Маринад можна готувати заздалегідь.)
Гриби добре промити, великі розрізати (я намагаюся не різати, для маринування беру найдрібніші грибочки), покласти в холодну воду і довести до кипіння, потім воду злити.
У другій воді, підсолити за смаком, гриби варити, не заважаючи до моменту закипання.
Коли вода почне кипіти, гриби обережно перемішати і зняти піну. В кінці варіння гриби почнуть осідати на дно. Шумівкою вийняти гриби, розкласти по стерильним банкам (на 2/3 висоти, не щільно), злити з банок залишки відвару і залити готовим маринадом (до повної банки).
Потім в маринаді грибочки розправляться, візьмуть в себе маринад і займуть весь обсяг банки. Банки закрити, гриби зберігати в холодильнику.
Смачного!