Вологий без вершків і простий в готуванні шоколадний торт зі сметанним кремом.

Дуже смачний, вологий і простий в готуванні шоколадний торт зі сметанним кремом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • цукор – 100 г;
  • яйця – 2 шт;
  • кефір – 400 мл;
  • сода – 1 ч.л;
  • олія соняшникова – 100 мл;
  • какао – 3 ст.л;
  • борошно – 2 склянки.

Для приготування крему необхідно:

  • сметана жирна – 300 г;
  • молоко згущене – 1 \ 2 банки.

Процес приготування шоколадного торта

Яйця збиваємо 2 хвилини, всипаємо цукор і збиваємо до пишної і білої маси.

Кефір з’єднуємо з содою, перемішуємо в виливаємо в яєчну масу, збиваємо до однорідності.

Вливаємо олію і збиваємо.Змішуємо борошно з какао, просіюємо і висипаємо в масу, збиваємо до однорідності.

Форму застилаємо пергаментом і виливаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 40 хвилин, перевіряємо готовність шпажкою.

Виймаємо бісквіт з форми і охолоджуємо.

Змішуємо сметану зі згущеним молоком і збиваємо до пишності.

Бісквіт розрізаємо на 2 – 3 коржі, змащуємо кремом і прикрашаємо за смаком. Можна розтопити шоколад і зробити декор або просто полити зверху.

Ставимо торт в холодильник на кілька годин.