Вологий шоколадний торт на раз, два, три

Випікаємо шоколадний бісквіт і готуємо шоколадний крем для торта, яким ми поллємо зверху наш домашній торт. Рецепт торта нескладний і приготувати його легко.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

Бісквіт:

  • борошно – 220 г
  • какао – 50 г
  • цукор – 25 г
  • сіль – 1 ч л (без гірки)
  • розпушувач – 10 г
  • вершкове масло – 60 г
  • соняшникова олія – 60 мл
  • молоко – 250 мл
  • яйця – 2 шт

Глазур:

  • вершки 33% – 130 г
  • шоколад – 130 г
  • волоський горіх

Як приготувати шоколадний торт

У миску всипаємо 220 г борошна, 50 г какао, 250 г цукру, 1 ч л без гірки солі, 10 г розпушувача, перемішати. У суху суміш вливаємо 60 г розтопленого вершкового масла, 60 мл олії, 250 мл молока і вбиваємо 2 яйця, замішуємо рідке тісто.

Форму діаметром 22 см змащуємо вершковим маслом, вливаємо тісто і відправляємо в розігріту духовку до 160 градусів і випікаємо 60 хвилин. Готовий бісквіт загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 1 годину. У 130 мл теплих вершків 33%, додаємо 130 г темного шоколаду, добре перемішуємо до однорідної маси.