Все літо п’ємо свій квас! Хто пробує, робить так само: рецепт не приховуємо
Квас виходить настільки смачним, що всі мої друзі і рідня, вже користуються цим рецептом. У міру насичений і газований, не солодкий, але рівень солодкості ви можете регулювати самі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- дріжджі сухі, 1 ч.л;
- хліб чорний, 300 г;
- цукор, 0,5 склянки;
- мед, 1 ч.л;
- вода, 3 л.
Процес приготування
Чорний хліб ріжемо кубиком і висушуємо в духовці до стану сухарів. Тільки не перетримайте, інакше квас виходить з гірким присмаком і буде зовсім несмачним.
Розводимо дріжджі в теплій воді разом з медом. Коли маса покриється піною, можна її використовувати далі.
У банку кладемо сухарі і цукор, вливаємо дріжджі і заливаємо повну банку теплої води.
Порада: цукор додавайте на свій смак, якщо любите солодший, додавайте більше.
Коли маса охолоне, проціджуємо, ставимо охолоджуватися і зберігатися в холодильнику.
Для більш насиченого аромату, можна додати кілька листочків м’яти і родзинки. Якщо віддаєте перевагу різкому напою, тоді додавайте 4 – 5 шт, а якщо м’якший, досить і по 2 родзинок в банку.