Все літо п’ємо свій квас! Хто пробує, робить так само: рецепт не приховуємо

Квас виходить настільки смачним, що всі мої друзі і рідня, вже користуються цим рецептом. У міру насичений і газований, не солодкий, але рівень солодкості ви можете регулювати самі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • дріжджі сухі, 1 ч.л;
  • хліб чорний, 300 г;
  • цукор, 0,5 склянки;
  • мед, 1 ч.л;
  • вода, 3 л.

Процес приготування

Чорний хліб ріжемо кубиком і висушуємо в духовці до стану сухарів. Тільки не перетримайте, інакше квас виходить з гірким присмаком і буде зовсім несмачним.

Розводимо дріжджі в теплій воді разом з медом. Коли маса покриється піною, можна її використовувати далі.

У банку кладемо сухарі і цукор, вливаємо дріжджі і заливаємо повну банку теплої води.

Порада: цукор додавайте на свій смак, якщо любите солодший, додавайте більше.

Коли маса охолоне, проціджуємо, ставимо охолоджуватися і зберігатися в холодильнику.

Для більш насиченого аромату, можна додати кілька листочків м’яти і родзинки. Якщо віддаєте перевагу різкому напою, тоді додавайте 4 – 5 шт, а якщо м’якший, досить і по 2 родзинок в банку.