Все просто, без яєць та молока! Пісний апельсиновий кекс із цукатами. Смачно та швидко!
Простий рецепт пісного апельсинового кексу. Кекс виходить смачним, ніжним, дуже запашним.
Для приготування знадобиться:
- (кексова форма з отвором діаметром 25 см)
- борошно 350 г
- олія 100 мл
- цукор 180 г
- розпушувач 1 чайна ложка
- апельсиновий сік 200 мл
- цедра 1 апельсину
- цукати (родзинки, курага) 100 г
З’єднуємо в чаші цукор, олію і перемішуємо до розчинення цукру.
З одного великого апельсина, за допомогою терки, знімаємо цедру та вичавлюю сік (соку за рецептом 200 мл. У нас вийшло менше, тому ми додали води)
Додаємо цедру апельсину та апельсиновий сік.
Далі поступово додаємо муку, змішану з розпушувачем і все добре перемішуємо.
Наприкінці втручаємо цукати. Можна використовувати родзинки або курагу.
Готове тісто перекладаємо у форму для запікання. У нас силіконова, нічим її не змащуємо. Керамічну або скляну форму потрібно змастити олією та злегка присипати борошном.
Випікаємо кекс за 180 градусів приблизно 40-50 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою: виходить сухий кекс готовий.
Даємо кексу охолонути у формі 10-15 хвилин. Потім дістаємо із форми і ще трохи охолоджуємо, а потім уже нарізаємо.
Смачний та дуже ароматний кекс готовий! Це дуже смачно та просто! Готуйте із задоволенням, приємного апетиту!