Все життя думала, що вмію пекти оладки. Нарешті знайшла правильний рецепт Оладок на кефірі, Пишні і не осідають
Поділюсь секретною фішкою, яка зробить оладки пишними та смачними! Готуються легко і швидко, легше за спосіб, ніж цей, просто не існує. Оладки виходять настільки ніжні та повітряні, що не описати словами.
Рецепт:
- Кефір – 250мл.
- Вода – 40 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 240 гр.
- Цукор – 3ст.
- Сіль – 1/2ч.л.
- Сода – 1/2ч.л.
- Олія – для смаження.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
У кефір наливаємо воду та ставимо на вогонь, потрібно підігріти до 40 градусів. Кефір може почати згортатися, нічого страшного, так і має бути.
Знімаємо з вогню і додаємо сіль, цукор і розбиваємо яйце.
Тепер додаємо росіяне борошно, перемішуємо і тільки тепер у вже готове тісто, додаємо соду і перемішуємо. Тісто має вийти досить густим, воно не повинно стікати з ложки, а сповзати.
Іноді кефір буває не кислий, щоб бути впевненою, що сода погасилася, ми додаємо крапельку соку лимонного.
Важливо! тісто більше перемішувати не можна – це також ще один секрет пишних оладок.
На сковороду наливаємо рослинну олію, ложкою кладемо тісто і смажимо на невеликому вогні, щоб оладки просмажилися. Вони виходять зовсім не жирні, але такі ж пишні.