Всіма нами улюблений тертий пиріг з сиром
Терті пироги прекрасні своєю універсальністю, оскільки для них можна вибрати будь-яку начинку: сир, варення, родзинки або терті яблука з цукром. Все буде чудово поєднуватися в цьому пирозі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно пшеничне – 200 г
- цукор – 50 г
- вершкове масло – 70 г
- вершки жирні – 1 ст.л.
- яйце куряче – 1 шт.
- розпушувач – 1 ч.л.
Для начинки:
- сир жирний домашній – 180 г
- вершки жирні – 4 ст.л.
- цукор – 50 г
приготування:
тісто:
Змішайте борошно з розпушувачем, додайте підтале вершкове масло.
У суміш введіть цукор, вершки і яйця.
Замісіть круте тісто і зберіть його в кулю, загорніть в плівку і відправте в холодильник.
начинка:
Сир змішайте з цукром і вершками.
За допомогою блендера масу збийте до однорідного стану.
Прохолодне тісто поділіть на дві частини.
Одну частину натріть на крупній тертці прямо в форму, розподіліть рівномірно.
На терте тісто викладіть сирну масу і розрівняйте ложкою.
Другу частину тіста також натріть на тертці поверх начинки.
Випікайте пиріг при 180 ° протягом 35 хвилин.
Готували ви такий пиріг?