Всю зиму будете шкодувати, якщо не приготуєте. Лінивий салат на зиму

Консервований салат-асорті з різних овочів, виходить дуже смачним, зі свіжим ароматом. Готування не займає багато часу, зате взимку ви отримаєте справжнє задоволення від салату.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки і огірки по 600 г;
  • цибуля, 300 г;
  • солодкий перець, 250 г;
  • морква, 200 г;
  • кріп і петрушка по пучку;
  • цукор, 4 ст.л;
  • сіль, 1 ст.л;
  • перець чорний, 0.5 ч.л;
  • приправа для моркви по-корейськи, 1 ст.л;
  • олія соняшникова, 80 мл;
  • оцет 9%, 60мл.

Процес приготування

Огірки, кабачки, солодкий перець і моркву ріжемо соломкою. Цибулю – тонкими півкільцями. Зелень дрібно січемо.

Складаємо всі продукти у велику ємність і насипаємо цукор, сіль, перець, оцет, приправу для корейської моркви, олію. Перемішуємо овочі дуже добре.

Накриваємо кришкою і залишаємо на 3 години, періодично перемішуючи.

Розкладаємо в чисті банки, трамбуємо і накриваємо кришками.

Всю зиму будете шкодувати, якщо не приготуєте. Лінивий салат на зиму

Ставимо банки в каструлю на рушник. Наливаємо теплу воду.

Після того, як вода закипить, стерилізуємо 15 хвилин.

Всю зиму будете шкодувати, якщо не приготуєте. Лінивий салат на зиму

Щільно закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо, залишаємо остигати.

На зберігання ставимо заготовку в підвал або в комору.

Всю зиму будете шкодувати, якщо не приготуєте. Лінивий салат на зиму

Салат я не тільки просто подаю до обіду або вечері, він гідний навіть святкового столу, всім моїм гостям він дуже подобається. При подачі можна трохи скропити оцтом яблучним і нерафінованою олією.