Ви будете готувати її так на постійні основі. Грудинка в лушпинні цибулі гарна заміна магазинній ковбасі

Смачна домашня м’ясна закуска, яка чудово замінить магазинну ковбасу. Прекрасно підійде для бутербродів або як м’ясна нарізка на святковий стіл. Готується легко та просто!

Для приготування потрібно:

  • свиняча грудинка 1 кг
  • вода 2 л
  • лушпиння цибулі 10 г ( приблизно 2 жмені)
  • сіль 180-200 г
  • лавровий лист 3-4 шт.
  • перець чорний горщик
  • насіння гірчиці
  • часник 1головка

Для приготування цієї ароматної м’ясної закуски беру лушпиння цибулі і добре промиваю її. Потім чисте лушпиння заливаю холодною водою і доводжу до кипіння. Після закипання додаю сіль, лавровий лист, чорний перець горошком і насіння гірчиці.

Свинячу грудинку також мию, при необхідності зачищаю і розрізаю на шматки, що підходять за розміром.

Відправляю промите м’ясо в каструлю з лушпинням (вода повинна повністю його покривати) і варю на повільному вогні 50-60 хвилин. За потреби шматки можна перевертати, щоб м’ясо поступово приготувалося.

Хвилин за 15 до закінчення варіння додаю нарізаний часник.

Готову грудинку охолоджую в розсолі. Охолоджене м’ясо, разом з усім у чому воно варилося, перекладаю у відповідний посуд (але можна залишити і в каструлі ПРИ ПРИГОТУВАННІ НЕ ВИКОРИСТОВУЙТЕ ЕМАЛОВАНИЙ ПОСУД, Інакше ВОНА фарбується) і прибираю в холодильник на 8-10 годин або на ніч.

Потім дістаю з розсолу і натираю подрібненим часником.

Це дуже смачно та просто! Готуйте із задоволенням, приємного апетиту!