Випікаємо курку в каструлі молока. М’ясо розм’якшується так, що його можна не жувати

Молоко з лимоном, на перший погляд, здаються незвичайним маринадом для курки. Але якщо занурити в них курку і готувати в духовці, м’ясо размегчают так, що його майже не потрібно буде жувати, а поверхню курки буде хрусткою. Недарма цей рецепт любить готувати навіть сам Джеймі Олівер, називаючи його одним із найсмачніших способів готувати курку, який відомий людям сьогодні.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами iUkrayina

Інгредієнти:

  • Ціла курка вагою близько 1,3 кг – 1 шт.
  • Вершкове або оливкова олія – 115 гр.
  • Кориця – 0.5 палички
  • Лимони – 2 шт.
  • Часник з лушпинням – 10 зубчиків
  • Незбиране молоко – 600 мл.
  • Сіль, мелений перець за смаком

Включаємо духовку, а поки вона нагрівається до 190 градусів, починаємо готувати курку в каструлі. У ній же вона буде відразу і пекти, тому візьміть відповідну для високої температури посуд.

На дно каструлі виливаємо оливкову олію і закладаємо курку, попередньо натер її спеціями. Ставимо каструлю на плиту і починаємо обсмажувати курку, перевертаючи її.

Нам не потрібно її досконально просмажувати – мета процесу, отримати золотисту скориночку. Як тільки вона з’явилася, вимикаємо плиту і продовжуємо маринування.

Заливаємо в каструлю молоко, додаємо часник і інші спеції прямо без нарізки. З лимона нарізаємо жовту частину шкірки, як ніби ви його просто чистите.

Духовка у нас вже напевно розігрілася, можна ставити каструлю туди.

Ставимо курку на 90 хвилин, а через кожні 30 хвилин відкриваємо дверцята і поливаємо курку зверху маринадом з дна каструлі. Зверніть увагу, що молоко стало жовтуватим від лимона і олії.

Через півтори години курка готова. Її можна як нарізати шматками, так і просто красиво поставити в центр столу. Виходить дивно м’яко всередині, м’ясо саме розпадається на волокна.

На гарнір найкраще зробити пюре або овочі. Важкі гарніри не потрібні, вони зіпсують враження від дивно ніжного м’яса!