Вишневе варення у власному соку на зиму. Без варіння ягід і не псується!
Таке вишневе варення ви зможете використовувати в якості інгредієнта для різних десертів, як просочення для тортів і прикраси різних ласощів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вишня – 1 кг;
- цукор – 1 кг;
- вода – 200 мл;
- лимонна кислота – 3.5 г.
Процес приготування вишневого варення
Воду змішуємо з цукром і ставимо на невеликий вогонь. Варимо сироп до кипіння.
Додаємо лимонну кислоту і варимо ще 7 хвилин. Можна кілька разів перемішати сироп.
Вишню промиваємо і залишаємо стікати.
Укладаємо вишню в зручну ємність і заливаємо гарячим сиропом. Акуратно втоплюємо вишню в сироп і залишаємо на 10 хвилин.
Зливаємо сироп і повторюємо процедуру – закипів сироп, покипів 7 хвилин, заливаємо вишню.
Перемішуємо і залишаємо на 25 хвилин.
Зливаємо сироп і повторюємо процес варіння.
Стерилізуємо банки будь-яким зручним для вас методом.
Знову кип’ятимо 7 хвилин сироп, а в цей час розкладаємо ягоди по банкам і заливаємо киплячим сиропом. Закручуємо кришки, перевертаємо, укутуємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі.
Порада: ягоди укладаємо по половині банки, все інше заливаємо сиропом. Таким же чином ви можете варити і варення з абрикосів.