Вишня у власному соку: приголомшливе варення на зиму, яке готується без варіння

Любителям вишневого варення варто спробувати заготовлювати ягоду цим методом. Таке варення підійде в якості основи для приготування випічки, десертів, як декор. Така ягода виходить дуже соковитою, смачною і корисною.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • вишня свіжа – 1 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • вода – 1 ст;
  • кислота лимонна – 3, 5 гр.

Як приготувати вишню у власному соку

Цукор і воду з’єднуємо, відправляємо на маленький вогонь.

Уварюємо сироп, поки не закипить, потім додаємо кислоту, уварюємо ще 7-8 хвилин. Пару раз його можна перемішати.

Миємо ягоду і даємо воді стекти, потім кладемо в ємність і вливаємо сироп, він повинен бути гарячим.

Ягідки треба підтопити в сиропі і дати настоятися хвилин 10.

Зливаємо сироп, знову нагріваємо, даємо покипіти хвилин 6-7, вливаємо в вишню, вимішуємо, даємо постояти близько півгодини.

Зливаємо сироп і повторюємо процедуру. Банки стерилізуємо так, як звикли.

Останній раз кип’ятимо сироп 7 хвилин, ягоди розкладаємо по банках, вливаємо сироп туди.

Закручуємо банки, ставимо догори ногами, закутуємо і даємо охолонути повністю.

Найкраще класти в банки вишню до половини, потім влити сироп. Аналогічно можна вчинити з абрикосами.

Не вдається скопіювати.