Вишукана закуска, попри її оригінальний вигляд, готується просто і з найдоступніших продуктів
Ця святкова закуска відмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Але попри те що вона має гарний зовнішній вигляд, смак її неперевешений.
Інгредієнти:
для черепашок:
- тісто листкове бездріжджове — 500 г;
- яйце для змащення
для начинки:
- крабові палички — 180-200 г (1 упаковка);
- яйця варені — 2 шт.;
- плавлені сирки — 200 г;
- часник — 3-4 зубчики;
- майонез — 2-3 ст. л.
для декору:
- яйця перепелині — 9 шт.;
- зелень
Приготування:
Нам знадобиться покупне або саморобне листкове тісто. Його нарізаємо на рівні квадрати, у яких потім обрізаємо 2 нижніх кути, округлюючи тим самим заготовки з одного краю.
Далі беремо невеликий, розміром з наперсток, ковпачок і з його допомогою робимо краї заготовок ажурними, але нижній край залишаємо рівним. Потім дерев’яною паличкою наносимо на заготовки по 4 лінії, що йдуть з центру нижньої сторони. Звичайно, для цієї процедури можна скористатися і іншими інструментами.
Рівний край заготовки призбираємо в кілька складочок і добре притискаємо, щоб він тримав форму. Нарешті змащуємо заготовки зверху яйцем і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хв.
В цей час підготуємо начинку для черепашок. Для неї дрібно нарізаємо крабові палички, натираємо на тертці яйця і плавлені сирки. Також додаємо кілька пропущених через прес зубчиків часнику. Якщо є бажання перчимо начинку, після чого додаємо майонез і добре все перемішуємо.
Готові черепашки виймаємо з духовки і даємо їм повністю охолонути, а потім розрізаємо надвоє з боку ажурного краю, трохи не доходячи до кінця. Якщо почати розрізати ще гарячі черепашки, тісто може сильно кришитися.
Всередину черепашки кладемо кілька ложок начинки, а потім додаємо перлинку — перепелине яйце і готово! Звичайно замість перепелиних яєць можна використовувати і щось інше, наприклад, оливку або ікру. Також, звичайно, можна повністю замінити і начинку для черепашок відповідно до своїх уподобань.
Виходить удже смачно. Обов’язково приготуйте на свята.