Вже давно знайшла альтернативу пиріжкам з яйцем і цибулею. Ділюся простим рецептом
Всім привіт! Для себе знайшла альтернативу пиріжкам з цибулею і яйцем, бо не завжди є час і бажання замішувати заздалегідь тісто. Готувати їх одне задоволення, так як часу на приготування тіста йде не більше 5 хвилин, а на смак виходять мега смачними. Ми такі пиріжки-кекси з’їдаємо сім’єю за раз, просто попити чаю або перекусити.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Яйця сирі – 4 штуки
- Кефір 2,5% жирності – 100 мілілітрів
- Сметана (у мене домашня) – 3 столові ложки
- Борошно – 100-120 грам
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Яйце відварне – 5 штук
- Цибуля зелена – 30-50 грам, а взагалі за вашим бажанням
- Сіль за смаком
Як приготувати пиріжки-кекси
Отже, відварені в круту яйця тру на грубій терці, а зелену цибулю дрібно ріжу.
Далі яйця, вже сирі змішую з кефіром і сметаною, додаю до смаку солі, перемішую. Можливо, хтось із Вас скаже куди стільки яєць? Покладіть одне, теж вийде не погано, у нас свої кури тому яєць в достаток.
Потім в масу додаю раніше натерті яйця і порізану цибулю, знову перемішую.
Виходить досить багато начинки, що власне всі ми в нашій родині любимо.
Тепер залишається тільки додати борошно і розпушувач і знову все добре перемішати.
Консистенція схожа як на оладки.
Розливаю по 3 столових ложки в кожен отвір силіконової форми. Форму цього разу нічим не змащувала, вирішила перевірити, прилипне чи ні, відправляю в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 20-25 хвилин. Та й духовку ви можете поставити нагріватися заздалегідь, так як тісто дуже швидко готується.
Виймаю готові кекси з духовки. Нічого не пригоріло, навіть без олії. Експеримент вдався.
Ось такі чудові яєчно-цибульні кекси у мене виходять.
Вони просто тануть у роті і з’їдаються за лічені хвилини. Раджу готувати подвійну порцію.