Я просто склала все в банку. Така заготовка повинна бути в кожному домі

Дуже м’яке і ніжне сало, просто ідеальна закуска, з якою ви не будете довго возитися. Секрет смаку і аромату сала в приправі, яку я сама складаю і потім додаю. Ви можете в цей склад ще і додати свої улюблені спеції.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сало, 2.5 кг;
  • сіль, 20 г;
  • спеції, 20 м

Процес приготування

Суміш спецій у мене така: подрібнені лавровий лист, кмин, пажитник, чабер, майоран, коріандр, суміш перців, паприка, насіння гірчиці, часник сухий. Все добре змішайте з сіллю і додайте свої улюблені спеції.

Сало промиваємо і просушуємо паперовими рушниками, ріжемо на НЕ великі шматки.

Порада: беріть сало з м’ясом – дуже смачно виходить. Але і тонке сало без м’яса, також виходить дуже смачно.

Вмочуємо кожен шматок сала в суміш спецій і солі і щільно кладемо в літрову банку.

Прикриваємо кришками банку і ставимо в холодну духовку.

Включаємо температуру 200 градусів.

Коли сало закипить, зменшуємо температуру до 120 градусів.

Закручуємо кришки і залишаємо остигати. Зберігаємо в підвалі.

Якщо ви робите тонке сало, тоді щоб були повні баночки, одну розкладаємо по іншим банкам і закручуємо кришками.

Якщо важко виймати сало з банки, можна опустити в гарячу воду і тоді шматки легко і просто виймаються.

Відмінна закуска на святковий стіл і в якості експрес-закуски на кожен день.