Я вже кілька років не купую сир в магазині, як тільки бачу, що молоко скисло, поміщаю його на кілька годин в холодне місце, а потім роблю з нього домашній сир. Насправді все дуже просто
Тепер зробити домашній сир для мене не проблема. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. А молоко, що скисло, можна перетворити на смачний домашній продукт.
Хочу поділитися своїм способом приготування домашнього сиру. В такий спосіб відігріваю вже 5 років. Все дуже легко та швидко…
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Як тільки бачу, що скисло молоко, поміщаю банку на 5-8 годин в холодне місце. Потім збираю сметану, а молоко ножем розрізаю навхрест, або краще так.
Краще для відігрівання брати вузьку високу каструлю. В каструлю кладу жестяну кришку для консервації, зверху банку з молоком, заливаю холодною водою по плечики, включаю найменший вогонь.
Молоко відігрівається приблизно десь через 40-50 хвилин, залежить від об’єму каструлі та самого молока.
Коли вода починає шуміти, ідуть дрібненькі бульки, а на молоці вже видимі тріщини і зверху відділилась гаряченька сироватка, шматки молока мають бути ніби «обплавлені» –вогонь виключаю, даю постояти у воді хвилин зо п’ять і зливаю на друшляк на марлю стікати на кілька годин, накриваючи кінцями марлі.
А з отриманого сиру рекомендую приготувати ніжну соковиту запіканку чи зранку сирнички для дітей. Або можна і просто – з сметанкою, смакота неймовірна.
Рецепт – Наталія Гречанюк.
Фото – Наталія Гречанюк.
Смачного вам!