Я забула про магазинні оливки, коли зробила маринований виноград без стерилізації. Виноград має особливий смак, його можна подавати до м’яса, риби чи на стіл, як закуску
Приготуйте маринований виноград без стерилізації в цьому році, і Ви назавжди забудете про магазинні оливки! Це така смачна закуска виходить, виноград має особливий смак, його можна подавати до м’яса, риби чи на стіл, як закуску.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Такою стравою Ви обов’язково здивуєте своїх гостей – це надзвичайно яскравий смак!
Інгредієнти на літрову банку:
- Виноград.
- Кілька горошин запашного перцю.
- Перець чорний – 5-6 горошин.
- Гвоздика – 1 бутон.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Оцет (9%) – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
Покроковий рецепт приготування:
Банку і кришку обов’язково простерилізуйте.
Виноград промийте. Сорт винограду необхідно брати з хрусткою соковитою м’якоттю. Це можуть бути сорти як з кісточкою, так і без.
На дно банки додайте лавровий лист, перець горошком, духмяний перець, гвоздику.
Стерилізовані банки наповніть виноградом.
Воду доведіть до кипіння і залийте окропом виноград в банці. Прикрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.
Через 5 хвилин воду злийте в каструлю. І з злитої води приготуємо маринад.
У злиту і киплячу воду додайте 1 столову ложку цукру, 0,5 столових ложок солі і розчиніть.
Прямо в банку влийте 2 столові ложки оцту і відразу залийте маринадом виноград в банці і закатайте кришкою.
Банку накрийте рушником і залиште до повного охолодження.
Взимку буде просто чудова страва. Всім раджу спробувати!
Рецепт – Tatyana Slaboshputska.
Фото – Tatyana Slaboshputska.
Смачного вам!