Я завернула кабачки в плівку і залишила в холодильнику. Через 2 години вся сім’я смакувала вітамінну закуску!
Пам’ятаю, привезла мама з дачі цілий мішок кабачків. Що ми з них тільки не робили! Закатали в банки, накрутили ікри, смажили, тушкували та навіть спекли справжній торт! І ніхто не скаржився на одноманітність. У розпал весняно-літнього сезону цей овоч буквально рятує все святкові вечері. Вигідно, є і дуже смачно, що тут ще сказати?
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Cвоїми руками
Рулети з кабачків
Впевнена, кабачкові рулети з начинкою робили багато господинь. Це універсальна їжа: на столі красиво, в шлунку ситно, та ще й недорого.
До сьогоднішнього дня у нас подібні смажені рулети були однією з улюблених страв. Але, спробувавши ніжний кабачковий рулет з сирною начинкою, ми зрозуміли, що це новий фаворит серед літніх закусок. Рецепт приготування простий, головне – вибрати свіжі молоді кабачки, бажано білі або золотаві.
Інгредієнти для тіста:
- 600 г кабачків
- 100 г борошна
- 60 г сметани
- 3 яйця
- 1 ч. л. розпушувача
- сіль, перець на смак
- будь-яка зелень
Інгредієнти для начинки:
- 400 г сиру
- 1 пучок кропу
- 2 зубчики часнику
- сіль на смак
Приготування:
1. Зніми шкірку з кабачків, видали насіння, якщо вони є. Натри очищену м’якоть на великій тертці. Посолити та дай постояти 15 хвилин.
2. Коли кабачки пустять сік, його потрібно віджати. В результаті повинно вийти близько 350 грамів кабачкової маси.
3. Додай до кабачків сметану, борошно, розпушувач, сіль, перець і жовтки. Білки не викидай, вони нам ще знадобляться!
4. Духовку заздалегідь розігрій до температури 180 градусів. А поки вона нагрівається, збий білки в пишну піну та акуратно лопаткою з’єднай з кабачковим тістом.
5. Застели деко пергаментом і рясно змасти його рослинною олією. Це дуже важливий пункт.
6. Прямо на пергамент виклади зелень, а поверх вилий тісто і розрівняй його по поверхні форми. Вибирай форму так, щоб шар тіста був невисоким, оптимально – до 2 см.
7. Випікати корж в духовці 15-30 хвилин, залежить від товщини тіста в формі. Не пересушити!
8. Коли корж буде готовий, переклади його на сухий рушник і дай охолонути протягом 30-40 хвилин.
9. Тим часом приготуй начинку. Змішай сир з рубаною зеленню, часником, пропущеним через прес, і сіллю. Теоретично начинку можеш використовувати будь-яку.
10. Остиглий корж акуратно очисть від пергаменту і виклади на нього начинку.
11. Зверни рулет, обмотай харчовою плівкою, щоб страва не втратила форму, і відправляй в холодильник на 2 години. За цей час рулет просочиться й охолоне. Смачного!
Кабачковий рулет – це ніжна закуска до вечері та на святковий стіл. Ти не пройдеш повз копійчаний овоч, його можна приготувати так смачно, що аромат і смак зачарує навіть тих, хто кабачки не особливо шанує.