Яблучний пиріг по-польськи. Розсипчасте тісто і соковита начинка
Яблучний пиріг по-польськи – неймовірно смачний і ніжний десерт, який обов’язково сподобається вашим рідним і друзям.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
Тісто:
- Масло вершкове – двісті грам
- Борошно – двісті п’ятдесят грам
- Яєчні жовтки – чотири штуки
- Розпушувач – одна чайна ложка
Начинка:
- Цукор – вісімдесят грам
- Яблука – один кілограм
- Лимонний сік – одна чайна ложка
- Цедра одного лимона
Суфле:
- Цукор – сто сімдесят грам
- Яєчні білки – чотири штуки
- Ванільний цукор – одна чайна ложка
Як приготувати яблучний пиріг
Розм’якшене вершкове масло викладіть в глибоку миску.
До масла додайте яєчні жовтки і розітріть віночком до однорідності.
Після цього борошно змішайте з розпушувачем і просійте.
Замісіть тісто, розділіть його на дві частини в співвідношенні 60/40
Обидва шматка тіста загорніть в кульки і оберніть в харчову плівку.
Маленьку кулю поставте в морозильну камеру, а велику кулю в холодильну камеру.
Приготуйте начинку: для цього очистіть яблука і натріть на великій тертці, додайте лимонний сік і перемішайте.
Яблука тушкуйте на середньому вогні 15 хвилин і відкладіть остигати. В тушковані яблука додайте лимонну цедру і перемішайте. Начинка готова.
Великий шматок тіста дістаньте з холодильника і розкачайте в тонкий корж.
Застеліть форму для випікання пергаментом, розкатаний пласт перекладіть у форму, розподіліть по дну і сформуйте бортики.
Влийте в миску білки, додайте звичайний і ванільний цукор.
Білкову масу збийте до щільної, пишної піни. Яблучну начинку викладіть у форму для випічки на шар тіста.
Половину замороженого тіста натріть на тертці і розподіліть зверху яблучної начинки.
Після цього влийте в форму білкову масу і розрівняйте. Зверху білків розподіліть другу половину замороженого тертого тіста.
Випікайте пиріг 45-50 хвилин при температурі 180 градусів. Після випікання пиріг дістаньте з форми. Смачного!