Яблучний пиріг «Троянда»: шикарна осіння випічка
Завжди набагато затишніше, коли вдома пахне пирогами! Пропонуємо рецепт приготування дуже ніжної, смачної випічки до чаю!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Такий яблучний пиріг просто тане в роті! Готується просто, а виходить дивовижні ароматні ласощі у вигляді благородної квітки – троянди! Дуже смачний і красивий пиріг стане справжньою окрасою столу, накритого до чаювання! Пікантна яблучна кислинка, рум’яна кірочка і ніжні, що тануть у роті шматочки – ну як можна відмовитися від таких ласощів ?!
Склад продуктів:
- сирі курячі яйця – 3 штуки,
- цукровий пісок – 200 грам,
- сметана – 150 грам,
- олія – 80 грам,
- екстракт ванілі – 1 чайна ложка,
- сіль – щіпка,
- пшеничне борошно – 250 грам,
- яблука – 4-5 штук,
- розпушувач – 10 грам,
- цукрова пудра – за бажанням.
Як приготувати яблучний пиріг «Троянда»
Два яблука очищаємо від шкірки, від серцевини і нарізаємо дрібними кубиками. Ми їх будемо додавати в тісто. А поки відправимо в миску і поллємо лимонним соком, щоб вони не потемніли.
Готуємо тісто. У миску розбиваємо яйця, всипаємо сіль, цукор і збиваємо міксером до пишної піни.
Додаємо сметану, олію, екстракт ванілі і знову збиваємо. Просіваємо в миску борошно з розпушувачем, вимішуємо спочатку лопаткою, а потім збиваємо міксером.
Тісто виходить, як густа сметана. У тісто додаємо нарізані яблука, вимішуємо гарненько.
Дно форми для випікання вистилаємо пергаментом або змащуємо спеціальною антипригарною емульсією. Дно і боки промазуємо олією і викладаємо у форму тісто.
Тісто розрівнюємо і готуємо інші яблука для прикраси пирога. Для цього яблука розрізаємо навпіл, вирізаємо серцевину і шаткуємо половинки на тертці, щоб вийшли дуже тонкі часточки. Шкірку не зрізати!
Тонкі часточки укладаємо по колу в тісто, починаючи від боків форми до середини таким чином: укладаємо шкіркою вгору, щоб часточки злегка заходили один на одного і трохи вдавлюємо їх в тісто.
Коли всі часточки укладені, зверху пиріг стає схожим на троянду! Ще раз натискаємо на дольки, щоб вони глибше увійшли в тісто, а зверху посипаємо цукром для отримання солодкої рум’яної скоринки на пирозі.
Пиріг відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на одну годину. Наш пиріг готовий!
Верх пирога злегка присипаємо цукровою пудрою. Яблучний пиріг «Троянда» виходить в міру солодкий, з пікантною яблучною кислинкою і солодкою скоринкою! Ніжні шматочки пирога тануть у роті миттєво!
Від такої краси на столі дух захоплює, а вже про смак і говорити нема чого. Дивовижна випічка зникає з страви в одну мить. Ще більше рецептів десертів до чаю дивіться на нашому сайті: нам є, чим вас здивувати.
Смачного.