Яблучний пиріг який тане в роті. Всі гості просять рецепт

Найсмачніший яблучний пиріг, тісто дуже ніжне, ароматне, тане в роті! Особливо смачно з кислими яблуками, збережіть собі рецепт.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Манадринка

Необхідні продукти

  • Масло вершкове – 220 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Сметана – 1/2 скл. (Стакан 250мл.) 15 – 20%, можна замінити кефіром 2,5-3,2% жирності.
  • Борошно – 250 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 чайні ложки
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Цукор для посипання – 1 ст. л.
  • Яблука (500 г. смачніше з зеленими, кислуватими) – 4-5 шт.
  • Яблучний пиріг, покроковий процес приготування

Жовтки відділимо від білків, білки приберемо в холодильник. Жовтки перемішати. До розтопленого вершкового масла, додамо цукор, ванілін, добре перемішуємо, поступово додаємо жовтки і сметану. Всипаємо просіяне борошно, розпушувач і вимішуємо до однорідної консистенції. Білки збиваємо міксером до стійкої піни і акуратно вимішуємо в тісто.

Яблучний пиріг який тане в роті. Всі гості просять рецепт

Тісто перекладаємо в форму (у мене, діаметром 24 см). Дно форми застеляємо пергаментом, боки змастимо маслом і обсипаємо борошном.

Яблучний пиріг який тане в роті. Всі гості просять рецепт

Яблука очищаємо від шкірки і насіння і ріжемо часточками.

Яблучний пиріг який тане в роті. Всі гості просять рецепт

Викладаємо яблука на тісто по колу, зверху посипаємо цукром.

Яблучний пиріг який тане в роті. Всі гості просять рецепт

Випікаємо в добре розігрітій духовці при температурі 180-200 градусів, 45-50 хвилин. Готовий пиріг прикрашаємо цукровою пудрою з корицею.

Яблучний пиріг який тане в роті. Всі гості просять рецепт

Не вдається скопіювати.