Яблучний зефір “Хмарка на долоні”
Зефір – скільки в цьому слові насолоди і ніжності. Я перебрала багато рецептів, вибрала на свій погляд найвдаліший. Все вийшло відразу! Тому, раджу вам не впадати у відчай, пробувати, вірити в себе і все у вас обов’язково вийде!
Про це пише Мій Світ. за матеріалами Школа Життя
Я назвала його “Хмарка на долоні”, красива назва, правда?
Необхідні продукти:
- 2 яєчних білка
- 150 г цукру
- 2 середніх яблука
- 20 г желатину
Обсипання:
- 2 ч. л. цукрової пудри
- 1 ч. л. крохмалю
Листочки желатину залити 1 склянкою холодної води і залишити набухати.
Покроковий процес приготування зефіру
1. Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими скибочками і відправити в мікрохвильову піч на 1-2 хвилини, виставивши максимальну потужність. Потім протерти через сито в пюре.
2. В отримане яблучне пюре покласти набряклий желатин і залишити до повного його розчинення. Дати пюре трохи охолонути.
3. Яєчні білки збити в міцну піну, потім в три прийоми всипати цукор, збиваючи до однорідності. Не припиняючи збивати в білки влити пюре з желатином. Збивати протягом 10 хвилин на максимальній швидкості міксера.
4. Масу перекласти в кондитерський мішок з насадкою «Зірочка» і відсадити заготовки на лист пергаменту.
5. Залишити зефір остигати при кімнатній температурі на 8-10 годин, після цього застиглі половинки з’єднати між собою і обваляти в суміші цукрової пудри і крохмалю.
От і все! Готово! Заварюйте чай, буде дуже смачно. Смачного. Готуйте, не пошкодуєте. Все перевірено, і все вийде.