Яблучний зефір “Хмарка на долоні”

Зефір – скільки в цьому слові насолоди і ніжності. Я перебрала багато рецептів, вибрала на свій погляд найвдаліший. Все вийшло відразу! Тому, раджу вам не впадати у відчай, пробувати, вірити в себе і все у вас обов’язково вийде!

Про це пише Мій Світ. за матеріалами Школа Життя

Я назвала його “Хмарка на долоні”, красива назва, правда?

Необхідні продукти:

  • 2 яєчних білка
  • 150 г цукру
  • 2 середніх яблука
  • 20 г желатину

Обсипання:

  • 2 ч. л. цукрової пудри
  • 1 ч. л. крохмалю

Листочки желатину залити 1 склянкою холодної води і залишити набухати.

Покроковий процес приготування зефіру

1. Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими скибочками і відправити в мікрохвильову піч на 1-2 хвилини, виставивши максимальну потужність. Потім протерти через сито в пюре.

Яблучний зефір "Хмарка на долоні"

2. В отримане яблучне пюре покласти набряклий желатин і залишити до повного його розчинення. Дати пюре трохи охолонути.

Яблучний зефір "Хмарка на долоні"

3. Яєчні білки збити в міцну піну, потім в три прийоми всипати цукор, збиваючи до однорідності. Не припиняючи збивати в білки влити пюре з желатином. Збивати протягом 10 хвилин на максимальній швидкості міксера.

Яблучний зефір "Хмарка на долоні"

4. Масу перекласти в кондитерський мішок з насадкою «Зірочка» і відсадити заготовки на лист пергаменту.

Яблучний зефір "Хмарка на долоні"

5. Залишити зефір остигати при кімнатній температурі на 8-10 годин, після цього застиглі половинки з’єднати між собою і обваляти в суміші цукрової пудри і крохмалю.

Яблучний зефір "Хмарка на долоні"

От і все! Готово! Заварюйте чай, буде дуже смачно. Смачного. Готуйте, не пошкодуєте. Все перевірено, і все вийде.

Не вдається скопіювати.