Як готувати пряники на кефірі, щоб вони вийшли м’якими та ароматними

В дитинстві багатьом з нас бабусі готували смачні пряники. Нижче наведений спосіб їх приготування за допомогою кефіру. Готуються вони доволі швидко зі звичайних інгредієнтів. Вони мають аромат меду та дуже приємний смак.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Інгредієнти:

  • 350 мл кефіру;
  • 1 столова ложка меду;
  • 2 білки;
  • 2 жовтки;
  • 2 склянки пшеничного борошна;
  • 3 столові ложки олії;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 250 грамів + 3 столові ложки цукру піску.

Як приготувати пряники

До жовтків додається цукор (125 гр.). Збити суміш. Потім додається олія, мед та кефір. Ретельно перемішується.

До борошна додається сода. Потім борошно потроху вводиться у тісто.

Білки збиваються за допомогою міксера, щоб утворилася стійка піна. Під час збивання додаються 3 ст. л. цукру. Потім додати ще 125 гр. цукру. Суміш збивається до формування щільної маси.

Білкову суміш слід поділити на 2 однакові частини. Перша з них акуратно вводиться до тіста. При цьому слід перемішувати тісто зверху униз, щоб білкова маса повністю змішалася з ним.

Тісто розгорнути, щоб його товщина складала 1 см. Потім робляться пряники за допомогою форм для печива або склянки. Деко застели пергаментом та помістити на нього пряники.

Випікати близько 25 хв. при 180 градусах.

Білковою масою, що залишилася, необхідно покрити пряники, коли вони будуть готові.

Потім пряники випікати ще протягом 10 хв. Смачного!