Як по-селянськи! Молода картопля з салом в духовці
З приходом сезону свіжих овочів, обов’язково на столі з’являються страви з молодої картоплі, яка виходить м’якою, ніжною і дуже запашною. Особливо, якщо подавати її з вершковим маслом і зеленню.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- картопля молода, 2 кг;
- сало з м’ясним прошарком, 400 г;
- часник, 1 головка;
- олія соняшникова, 40 мл;
- сіль, перець, зелень.
Процес приготування
Картопля дуже добре промиваємо і протикаємо виделкою в декількох місцях.
Часник пропускаємо через прес, змішуємо з сіллю, перцем і спеціями за смаком, олією.
У цю масу додаємо картоплю і добре все перемішуємо.
Порада: щоб страва вийшла смачніша, вибирайте маленьку картоплю, вона добре і швидко пропікається і набирається ароматами заправки.
Сало ріжемо тонкими скибочками.
Викладаємо картоплю в форму, накриваємо салом.
Запікаємо при 200 градусах близько 40 хвилин.
При подачі посипаємо свіжою зеленню.
До такої картопельки відмінно підходять будь-які м’ясні і рибні закуски, салати зі свіжих овочів, сметанні соуси з гірчицею і свіжим часником.