Як потрібно смажити будь-яку рибу. В міру солена, не пригорає, а скоринка хрустить

Багатьом може здатися, що смажити рибу не складно. 

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Правда, майже усі господині стикалися з тим, що риба може вийти недосмаженою, скоринка часто прилипає до сковороди або взагалі стає сухою. Тому для вас ми приготували основні правила смаження як річкової, так і морської риби.

Як посмажити рибу

Тушку потрібно ретельно очистити від нутрощів та відрізати голову. Рибу ретельно промити та нарізати на шматки. Вони мають бути середнього розміру та не занадто товсті, оскільки можна отримати напівсире м’ясо. 

Тушку риби солимо за пів години до смаження. За цей час повинна добре вбратися. Найкращі приправи та спеції для риби: імбир, чорний мелений перець, куркума, кмин, чебрець, кардамон. 

Рибу потрібно обваляти в борошні. Також можете зекономити час на прибирання й насипати борошно в пакет й помістити туди нарізані шматки риби. Після цього пакет потрібно просто струснути. 

Рибу слід викладати на добре розігріту сковороду та використовувати мінімум 4 ст. л. рослинної олії.  

Ні в якому разі не накривайте сковороду кришкою, бо страва вийде не смаженою, а тушкованою.

Минтай на сковороді

як Жеріть рибу

Інгредієнти:

  • 0, 5 кг філе минтая
  • 1 середня цибулина
  • 1 яйце
  • 4 ст. л. борошна
  • 6 ст. л. панірувальних сухарів
  • 0,5 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
  • 3-5 ст. л. рослинної олії

Приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистити та нарізати півкільцями. Обсмажити  на 1 ст. л. рослинної олії до напівготовності.

2. Філе минтая розділіть поперек на дві частини. На одну з частин викладіть цибулю, а зверху накрийте іншою. 

3. Потім потрібно обваляти рибу в борошні, але слідкуйте, щоб не випала начинка. Після занурте рибу в яйце, паніруйте та обсмажуйте на рослинній олії з двох сторін.

Готово!

Яку рибу для смаження обираєте ви?