Як правильно засолити оселедець. Оселедець малосольний – 6 годин і готовий

Свіжоморожений оселедець можна зробити дуже смачним, слабосоленим і весь процес готування займе не більше 6 годин. Рибку можна подавати до відварної картоплі і просто в якості закуски до пива.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • оселедець, 3 шт;
  • сіль, 3 ст.л;
  • цукор, 1.5 ст.л;
  • лавровий лист.

Процес приготування

Рибу очищаємо від всього зайвого, видаляємо голову і плавники, хвіст, нутрощі.

Промиваємо і добре просушують паперовими рушниками.

Обробляє рибу на філе.

Змішуємо сіль і цукор.

Обвалюємо кожен шматочок філе в цій суміші і викладаємо в ємність шкіркою вниз.

Викладаємо рибу шарами і кожен шар посипаємо перцем і будь-якими спеціями за смаком, лавровим листом.

Порада: якщо в рибі було молоко або ікра, їх також обвалюють і укладають в ємність.

Зверху ставимо гніт на рибу, закриваємо ємність кришкою і відправляємо в холодильник на 6 годин.

Промиваємо рибу від суміші солі і цукру холодною водою.

За бажанням, в рибу можна додати цибулю, порізану тонкими півкільцями і так подавати до столу. Ще збризкують лимонним соком, змішують з рубаною зеленню.

Філе порізати шматочками і змішати з зеленню і цибулею.

Докладний відео рецепт:

Не вдається скопіювати.