Як приготувати булочки на сироватці
Якщо дотримуватися пропорцій, зазначених в рецепті, то вийдуть дуже пишні, повітряні булочки, ідеальні для бутербродів і тостів. Якщо ж ви любите випічку більш щільну, додайте трохи більше борошна. Верх булочок посипається кунжутом або маком, можна посипати пряними травами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Необхідні продукти для опари
- Столова ложка сухих дріжджів
- Чверть склянки теплої сироватки
- Столова ложка цукру
- Дві столові ложки борошна
Для тіста
- 600 грам борошна
- 350 мл. теплої сироватки
- Півтори чайних ложки солі
- Столова ложка оливкової олії
Приготування
Змішати дріжджі, борошно і цукор, влити теплу сироватку, розмішати і залишити в теплому місці на півгодини.
Просіяти борошно, з’єднати її з опарою і олією, додати сіль і поступово вливати сироватку. Замісити тісто і вимішувати його до однорідного стану. В кінці замісу воно повинно стати гладким і еластичним. Змастити сковороду олією, перекласти в неї тісто і поставити в тепло місце на годину – півтори.
Тісто розділити на однакові шматочки. Сформувати булочки, викласти на відстані одна від іншої на змащене олією деко. Можна просто розкачати тісто в товстий пласт і ножем нарізати на брусочки. Через 30 – 40 хвилин поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати 20 – 25 хвилин до рум’яного кольору. Незадовго до готовності дістати, змастити поверхню сироваткою або молоком і посипати маком, кунжутом або травами.