Як приготувати капустяні оладки без смаження, і зовсім без олії. Рецепт в духовці
Капустяні оладки, приготовані цим способом, виходять дуже ніжними і зовсім без різкого запаху капусти. Такого ефекту допомагає домогтися гаряче молоко. А щоб не використовувати ніяку олію і взагалі обійтися без смаження, оладки запікаються в духовки.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
Оладки
- Капуста – 300 гр
- Кріп – 3 гілочки
- Яйця – 1 шт.
- Сметана 20% – 1 ст.л. з великою гіркою
- Сир – 80 гр
- Борошно – 4 ст.л. з гіркою
- Розпушувач – 1/2 ч.л.
- Молоко – 500 мл
- Сіль і перець – за смаком
Соус
- Сметана – 100 гр
- Кріп – 3 гілочки
- Часник – 1 зубчик
- Сіль і перець – за смаком
Покроковий процес приготування:
Капусту нашаткувати звичайним способом. Вона може бути будь-якою, як молодою, так і самою зрілою. Це ніяк не відіб’ється на смаку, тому що подальший спосіб обробки зробить навіть саму щільну і жорстку капусту м’якою і ніжною.
Далі буде потрібно молоко. Його потрібно довести до кипіння, опустити в нього нашатковану капусту і тримати на дуже слабкому вогні 3 хвилини. Молоко не повинно більше кипіти, а просто має залишатися гарячим.
Після цього рівно через 3 хвилини капусту перекласти в друшляк або сито і дати стекти молоку. Воно більше не буде потрібне. Можна його вилити, тому що воно увібрало в себе капустяний запах. Напевно хтось може сказати, що це марнотратно, але, повірте, кінцевий результат виправдовує ці витрати.
Капусту перекласти в зручну ємність, додати до неї кріп, велику ложку (з гіркою) сметани і влити заздалегідь збите яйце.
Натерти на дрібній тертці будь-який сир і теж відправити до капусти.
Потім просіяти в миску борошно і додати розпушувач.
Тепер потрібно просто перемішати все ложкою до однорідності, не забувши посолити і поперчити за смаком.
Вийде в’язка і досить густа капустяна маса, яку потрібно поставити в холодильник на 30 хвилин. Пропускати цю частину приготування не варто. Це дуже важливо. Маса обов’язково повинна стабілізуватися для оптимального подальшого приготування.
Поки охолоджується капуста можна приготувати соус, з яким будуть подаватися оладки. Найпростіший сметанний підійде якнайкраще. Для цього достатньо просто змішати сметану, кріп, часник, сіль і перець. Соус буде ароматним і ніжним одночасно.
Коли капуста охолоне можна формувати оладки і викладати на деко. Це дуже просто зробити за допомогою звичайної ложки. Оладки при цьому будуть прекрасно тримати форму і не розтечуться по поверхні. А сам лист потрібно попередньо застелити пергаментним папером або спеціальним килимком для випічки.
З зазначеної кількість інгредієнтів виходить рівно 6 штук.
Запікати оладки потрібно в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів 20-25 хвилин. Ось такими вони виходять. Під час випікання вони трохи збільшаться в розмірі. Тому викладати на деко їх потрібно на невеликій відстані один від одного.
Залишилося перекласти їх на тарілку і засервірувати на свій смак. В даному випадку, як уже говорилося, оладки подаються зі сметанним соусом.