Як приготувати капустяний пиріг без духовки і без замісу тіста
Простий рецепт соковитого капустяного пирога, який можна приготувати на звичайній сковорідці і обійтися не тільки без випічки в духовці, але і без замішування тіста. Замість нього можна використовувати тонкий лаваш. Це зручно, швидко і дуже смачно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти для сковорідки 28 см:
- Капуста – 800 гр
- Лаваш – 125 гр (1 лист)
- Помідори – 1 шт.
- Болгарський перець – 1/2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Петрушка – за смаком
- Яйця – 3 шт.
- Молоко – 100 мл
- Сіль, каррі, паприка – за смаком
- Соняшникова олія для смаження
Покроковий процес приготування:
Оскільки пиріг буде капустяний, то звичайно, для початку потрібно нашаткувати капусту. Капусти має бути багато. Фактично це навіть більше не начинка, а основна складова пирога.
Інших складових так званої начинки можна взяти в будь-якій кількості і складі. Це справа смаку. У цьому рецепті використовується ріпчаста цибуля, болгарський перець і помідори, які потрібно нарізати невеликими шматочками.
А також сюди відмінно підходить морква і будь-яка зелень. Моркву можна натерти на великій тертці, а зелень (в даному варіанті петрушка) просто подрібнити.
Далі смажити на сковорідці на олії цибулю, додати моркву, перець, помідори і капусту, посолити і заправити будь-якими спеціями за смаком (в рецепті паприка і каррі). Все злегка обсмажити на досить сильному вогні близько 1-2 хвилин, щоб капуста стала м’якша.
Залишити начинку остигати, а в цей час підготувати заміну тіста. Це буде звичайний тонкий лаваш, який потрібно нарізати тонкою соломкою.
Перекласти соломку з лаваша в глибоку миску і приготувати заливку. В окремій ємності змішати яйця з молоком, посолити і злегка збити до однорідності віночком або просто виделкою.
Далі просто залити цією сумішшю лаваш, поки нічого не перемішуючи.
Викласти до лаваш остиглу капусту.
Додати нарізану зелень.
І просто все перемішати ложкою. Занадто довго процес не затягувати. Лаваш швидко розмокає і потрібно, щоб він не розчинився повністю, а зберігся у вигляді смужок.
Залишилося зовсім небагато, просто посмажити капусту з лавашем на великій сковорідці під кришкою. Сковорідку потрібно рясно змастити олією (і дно, і стінки). Олію не шкодувати. Капуста її “любить” і крім того з великою кількістю олії пиріг не прилипне до дна і його буде легко перевертати. Викласти капусту, добре прим’яти і сформувати рівний край лопаткою або ложкою.
Накрити сковорідку кришкою, виставити вогонь трохи нижче середнього і смажити близько 10-12 хвилин.
Коли низ підрум’яниться, а це можна перевірити обережно піднявши край, зняти кришку, накрити великою плоскою тарілкою і перевернути пиріг на неї.
Відразу змастити олією дно сковорідки ще раз і викласти капусту іншою стороною. Капуста зісковзує з тарілки зовсім без проблем.
Знову накрити сковорідку кришкою і смажити ще 10-12 хвилин на такому ж вогні до рум’янцю другої сторони. Готовий пиріг перекласти на тарілку і посипати зверху зеленою цибулею або будь-якою іншою зеленню за смаком. Перекладається він теж дуже легко, просто зісковзує через край сковороди. Або можна ще раз скористатися додатковою тарілкою і двічі перевернути його з однієї тарілки на іншу.
Пиріг з капусти і лаваша виходить дуже соковитий, ніжний і м’який. Він прекрасно тримає форму, так що нарізати його на порції не складає труднощів. Подавати його можна зі сметаною або просто в чистому вигляді з зеленню і цибулею. Це дуже смачно і найголовніше швидко, просто, без клопоту з тістом і без духовки.