Як приготувати натуральний домашній мандариновий рахат-лукум

Солодкі кубики зовсім не обов’язково купувати в магазині: приготувати лукум вдома не складе великих труднощів!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Водобайка

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 400 мл свіжо вичавленого мандаринового соку
  • 3 ст. л . цукру
  • 3 ст. л. крохмалю
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • кокосова стружка для прикраси

ПРИГОТУВАННЯ

Вичави 400 мл соку з мандаринів, видали кісточки і м’якоть.

Перелий сік в каструлю, додай крохмаль, поклади цукор і ретельно розмішати інгредієнти віночком, щоб не було грудочок.

Постав каструлю на вогонь і дочекайся закипання суміші, постійно помішуючи її. Зменш вогонь і вари суміш до консистенції джему середньої густини.

Зніми суміш з вогню, додай столову ложку з гіркою вершкового масла і гарненько збий вінчиком.

Форми для лукума змасти вершковим маслом, а потім наповни гарячою мандариновою масою.

Відправ суміш в холодильник до повного застигання, краще на ніч.

Акуратно витягни рахат-лукум з формочок, наріж на порційні шматочки і обваляй в кокосовій стружці.

Домашній рахат-лукум без консервантів і барвників готовий!