Як приготувати самий соковитий шашлик: ніякого майонезу і оцту

Часом шашлик виходить сухим і жорстким, а це означає, що він неправильно приготований. Можливо в процесі вибору м’яса, маринуванні або смаження ви допустили помилки. Я раніше теж не могла зрозуміти в чому ж саме справа, поки один знайомий шашличник не сказав мені всі секрети приготування ідеального шашлику.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Тепер я хочу розповісти вам, як потрібно правильно готувати шашлик.

1. Вибираємо м’ясо

Можливо, що мої наступні слова ні для кого не стануть відкриттям – м’ясо на шашлик ні в якому разі не повинне бути мороженим. На шашлик потрібно брати найсвіжіше м’ясо, яке не заморожувалося.

Також необхідно вибирати м’ясо, на якому є жирок. У процесі смаження сало витопиться, а м’ясо вийде ніжним і соковитим.

2. Маринування м’яса

У маринуванні шашлику все дуже просто і доступно. Потрібні для цієї справи лише перець і цибуля. Якщо хочете, можете додати ще якихось спецій на свій смак.

Завдяки цим двом інгредієнтам шашлик вийде ароматним і смачним.

У маринаді не використовуються ніякі оцти, майонези, мінералки і гранатові соки.

Маринувати м’ясо в цибулі і перці слід мінімум 3-4 години, але ідеально буде 10-12 годин.

Головним правилом при маринуванні м’яса є те, що його не потрібно солити. Адже сіль витягає з м’яса сік, а це означає, що шашлик вийде сухим.

М’ясо необхідно солити прямо перед тим, як ви його збираєтеся готувати.

3. Помірний жар

Як приготувати самий соковитий шашлик: ніякого майонезу і оцту

Смажити шашлик необхідно на помірному жарі, тобто коли вугілля стануть «сивими». Назва пішла від того, що вугілля покриваються білим попелом. А ще «сиві» вугілля називають шашликовими.

Шашлик потрібно готувати на жарі від тління. Не повинно бути жодного язичка полум’я.

Тоді шашлик не стане сухим і не підгорить.

Ось і всі секрети приготування шашлику.

Не вдається скопіювати.