Як приготувати самий соковитий шашлик: ніякої солі, майонезу і оцту
Багато хто готують шашлик, маринуючи м’ясо в оцті, майонезі з кетчупом і солю.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Готував і я так, але до тих пір, поки не познайомився з чоловіком, який робить найсмачніший шашлик. Він і підказав, які помилки часто ми допускаємо в процесі приготування.
Вибираємо м’ясо
Для шашлику необхідно брати тільки свіже, охолоджене м’ясо, але не заморожене.
Вибирайте шматок з салом, тоді шашлик не буде сухим.
Робимо маринад
Для маринаду беремо тільки цибулю і перець, спеції за смаком, але без солі.
Цибулю ріжемо тонкими кільцями – беріть багато, переминаємо руками і змішуйте з перцем. А потім додайте шматки м’яса і добре перемішайте. Залишаємо маринуватися на 4 години. Але краще – до 8 годин, тоді м’ясо виходить соковитим і м’яким.
М’ясо солимо перед тим, як ставимо шампура на мангал.
Правильно готуємо
Жар повинен бути помірним, вугілля покриті сірим попелом, трохи тліючі.
Використовуючи ці нехитрі секрети, ви зробите дуже смачний, ароматний, соковитий шашлик, який подаємо з зеленню і овочами, м’яким хлібом або лавашем.