Як приготувати смачне та корисне варення з груш

Для приготування грушевого варення знадобляться тверді плоди. В грушах міститься багато корисних елементів та вітамінів, тому ця страва допоможе покращити стан здоров’я. Приготувати це варення можна доволі швидко, а його чудові смакові якості сподобаються кожному члену вашої родини.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Інгредієнти:

  • 1 кілограм твердих груш;
  • 1 лимон;
  • 1 кілограм цукру;
  • 0,4 літра води.

Як приготувати:

Фрукти потрібно промити та видалити з них насіння, після чого порізати невеликими шматками.

В окремому посуді у воду додається цукор, після чого вариться, доки цукор повністю не розчиниться. При цьому потрібно прибирати піну.

Далі у цю суміш кладуться груші. Варити на повільному вогні, поки фрукти не стануть прозорими. Варити потрібно приблизно дві години. Періодично необхідно перемішувати та позбавлятися піни.

Натирається цедра лимона. Її потрібно додати до суміші за кілька хвилин до вимкнення вогню.

Варення розливається у простерилізовані банки, які потім слід закрутити кришками. Приємного апетиту!