Як смачно приготувати цвітну капусту
Як добре, що зараз цвітна капуста доступна круглий рік! Але особливо приємно її готувати в теплий сезон. Невагома, соковита, з ніжним смаком. Недарма в її так люблять. Цей рецепт краще за інших демонструє, як приготувати цвітну капусту на сковороді.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- Вода – 1,5 л
- Цвітна капуста – 700 г
- Оцет – 100 мл
- Оливкова олія за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Часник – 3 зуб.
- Петрушка за смаком
Покроковий процес приготування:
Капусту помийте і розберіть на суцвіття. Якщо трапляються занадто великі, розріжте їх ножем.
Потім відваріть капусту протягом 8 хвилин. Головне не переварити! Навіть краще, якщо доведете капусту до напівготовності.
Потім опустіть її в холодну воду. Це потрібно для того, щоб вона не доварилася за рахунок власної температури.
Тепер промокніть капусту паперовим рушником і обсмажуйте на розігрітій з олією сковорідці до золотистого рум’янцю.
Перемішайте суцвіття з сіллю, перцем, розчавленим часником і зеленню. Поставте в холодильник на годину. Готово!
Секрет приготування ідеальної цвітної капусти саме в тому, щоб вона не була зовсім як каша. Бажано зберегти її природну хрусткость. Для цього в рецепті і потрібні оцет з холодною водою. Не бійтеся недоварити продукт! Особливо з огляду на те, що його можна їсти сирим. Калорійність такої страви дуже низька. А якщо готувати на сухій сковорідці, так взагалі мінімальна. Збережіть цей простий рецепт закуски.