Як треба робити малосольні огірки. Найправильніший спосіб: така закуска зникне за одну мить
Ароматні, дуже смачні і хрусткі, пікантні, швидкі малосольні огірочки прекрасно підходять до найкращих шашликів і іншим страв, які будуть у вас на святковому столі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки, 1 кг;
- сіль, 1 ч.л;
- зелень будь-яка за смаком;
- м’ята;
- кріп парасольки;
- гострий перець, половина;
- часник, 4 зубчики.
Для приготування маринаду буде потрібно:
- цукор, 1 ст.л;
- сіль, 1 ч.л;
- коріандр, 1 ч.л;
- лимонний сік і кунжутна олія по 1 ст.л;
- соєвий соус, 2 ст.л.
Процес приготування
Якщо огірочки зібрані з грядки, замочувати їх в чистій воді не потрібно, а ось мляві овочі, краще замочувати кілька годин, щоб вони в маринаді вийшли хрусткими.
Огірки ріжемо великими шматками і складаємо в пакет.
Додаємо шматочки гострого перцю і зубчики часнику, рубану зелень, кріп парасольки і м’яту.
Порада: часник можна пропустити через прес або дрібно порубати.
Змішуємо всі інгредієнти для маринаду. Кунжутна олія замінюється звичайним, соняшковою.
Заливаємо соусом огірки в пакеті, закриваємо і перетрушувати кілька разів, щоб всі продукти змішалися з соусом.
Відправляємо пакет в холодильник, щоб огірки охололи і можна подавати до столу.
Зберігати можна в ємності, накривши кришкою і подавати до столу в міру потреби.
Щоб закуска була ще ароматна, додавайте свої улюблені спеції і зелень.