Як треба робити малосольні огірки. Найправильніший спосіб: така закуска зникне за одну мить

Ароматні, дуже смачні і хрусткі, пікантні, швидкі малосольні огірочки прекрасно підходять до найкращих шашликів і іншим страв, які будуть у вас на святковому столі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки, 1 кг;
  • сіль, 1 ч.л;
  • зелень будь-яка за смаком;
  • м’ята;
  • кріп парасольки;
  • гострий перець, половина;
  • часник, 4 зубчики.

Для приготування маринаду буде потрібно:

  • цукор, 1 ст.л;
  • сіль, 1 ч.л;
  • коріандр, 1 ч.л;
  • лимонний сік і кунжутна олія по 1 ст.л;
  • соєвий соус, 2 ст.л.

Процес приготування

Якщо огірочки зібрані з грядки, замочувати їх в чистій воді не потрібно, а ось мляві овочі, краще замочувати кілька годин, щоб вони в маринаді вийшли хрусткими.

Огірки ріжемо великими шматками і складаємо в пакет.

Додаємо шматочки гострого перцю і зубчики часнику, рубану зелень, кріп парасольки і м’яту.

Порада: часник можна пропустити через прес або дрібно порубати.

Змішуємо всі інгредієнти для маринаду. Кунжутна олія замінюється звичайним, соняшковою.

Заливаємо соусом огірки в пакеті, закриваємо і перетрушувати кілька разів, щоб всі продукти змішалися з соусом.

Відправляємо пакет в холодильник, щоб огірки охололи і можна подавати до столу.

Зберігати можна в ємності, накривши кришкою і подавати до столу в міру потреби.

Щоб закуска була ще ароматна, додавайте свої улюблені спеції і зелень.

Не вдається скопіювати.