Як вдома зробити смачні чіпси? 5 перевірених рецептів
Нижче наводиться декілька способів приготування смачних чипсів у домашніх умовах. Вони дуже сподобаються дітям. На відмінну від магазинних аналогів вони не містять шкідливих речовин.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Класичний рецепт
Інгредієнти:
- 3 картоплі;
- олія;
- червоний та чорний мелений перець;
- 0,5 чайної ложки морської солі.
Як приготувати:
- Картоплю необхідно почистити. Далі вона натирається за допомогою фігурної тертки.
- Потім скибки картоплі потрібно промити у холодній воді. Вони повинні просохнути.
- Налити на пательню олію та смажити картоплю, поки не утвориться з обох боків золотиста скоринка.
- За допомогою шумівки картопля перекладається на серветку.
- Далі додається сіль, спеції та перець.
Чипси готові до споживання. Смачного!
Сирні чипси
Інгредієнти:
- 100 грамів твердого сиру;
- спеції за смаком.
Як приготувати:
- Сир нарізується однаковими невеликими шматками.
- Взяти пательню, яка має товсте дно. Розігріти її та викласти сир, після чого зменшити інтенсивність вогню.
- Коли нижня частина сиру підсмажиться, його потрібно перевернути на інший бік.
- Розкласти чипси у тарілку та залишити для охолодження.
Вони споживаються як самостійна справа або як прикраса інших страв. Смачного!
Чипси з лавашем
- 1 тонкий лаваш;
- 5 гр. зелені кропу;
- 1 гр. приправи орегано;
- 1 гр. спецій за смаком;
- 20 мл олії.
Як приготувати:
- Усі інгредієнти потрібно змішати.
- Отриманим соусом змащується лаваш.
- Далі лаваш потрібно нарізати на шматки трикутної форми та випікати 1,5 хв. при 200 градусах.
Смачного!
Чипси у мікрохвильовій печі
Інгредієнти:
- 3 картоплини;
- 0,5 ч. л. морської солі.
Як приготувати:
- Картопля чиститься та нарізується скибками товщиною 1-2 мм. Також можна пошинкувати картоплю за допомогою спеціальної тертки.
- Тарілка застелюється пергаментом та кладеться у мікрохвильову піч.
- На тарілку викладається тонким шаром картопля.
- Готувати 4 хв.
- Після приготування додається сіль та спеції.
Смачного!
Солодкі чіпси
Інгредієнти:
- 1 тонкий лаваш;
- 50 грамів вершкового масла;
- 1 ч. л. меленої кориці;
- 1 ст. л. порошку какао;
- 2 ст. л. цукру піску;
- морська сіль.
Як приготувати:
- Лаваш нарізується невеликими трикутними шматочками.
- Далі ці шматки кладуться одним шаром на пергамент.
- Вершкове масло розтоплюється.
- Кориця, какао, сіль та цукор перемішуються між собою.
- Лаваш змащується розтопленим маслом та посипається сумішшю з кориці. Готувати у духовці протягом 5-10 хв. при 200 градусах.
Смачного!