Як я готую булочки з корицею без довгого замісу. На підготовку йде всього 10 хвилин
Ділюся простим рецептом булочок з корицею. Приготувати можна, навіть якщо у вас зовсім немає досвіду.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Молоко – 310 г
- Вершкове масло – 60 г
- Сіль – 1 1/2 ч.л.
- Дріжджі сухі – 1 1/4 ч.л.
- Цукор – 3 ст.л.
- Ванільний екстракт – 1 ч.л. (Або 5 г ванільного цукру)
- Борошно – 3 склянки (250 мл)
Покроковий рецепт, як приготувати булочки з корицею
Молоко переливаю в ємність і додаю розтоплене вершкове масло. 1 хвилину прогріваю суміш в мікрохвильовій печі.
Додаю решту інгредієнтів, крім борошна, і перемішую до однорідності.
Всипаю всю муку разом і перемішую тісто, щоб всі інгредієнти об’єдналися.
Замішувати тісто не потрібно. Просто перемішати до однорідності.
Ємність з тістом накриваю харчовою плівкою і прибираю в тепле місце на 2 години 30 хвилин.
Я прибираю тісто в холодну духовку з включеною лампочкою. За рахунок нагрівання лампи температура в духовці піднімається до 28-30 градусів – в самий раз для гарного підйому тіста. А найголовніше, в духовці немає протягів, а значить тісто не опаде.
Через зазначений час тісто підніметься більше, ніж в 2 рази. Перемішую, щоб газ залишив тісто.
Розкочую тісто на присипаному борошном столі в пласт товщиною приблизно 1 см.
Для начинки перемішую цукор з корицею. Висипаю на тісто і рівномірно розподіляю по всій поверхні.
- Цукор – 1 склянка
- Кориця – 1 ч.л.
Скачують тісто в рулет. Нарізаю на шматочки товщиною приблизно 3 см і перекладаю в форму, змащену олією. Накриваю рушником і залишаю на 30 хвилин до збільшення заготовок в розмірі.
Щоб край тіста прилип до рулету, я змащую його невеликою кількістю води.
Через 30 хвилин заготовки збільшилися в об’ємі і зайняли майже весь простір форми. Відправляю випікатися в розігріту до 180 ° C духовку на 30-40 хвилин.
Поки булочки випікаються, приготую глазур. Для цього всі інгредієнти перемішую віночком до однорідності.
- Сир – 150 г
- Цукрова пудра – 150 г
- Сік одного лимона
Якщо глазур вийшла занадто густа, можна прогріти її в мікрохвильовці імпульсами по 15-20 секунд 1-2 рази.
Відразу після випікання булочки покриваю глазур’ю. Булочки готові, і їх можна подавати відразу, поки вони ще гарячі. Смачного!