Як я готую фарширований перець. Мій улюблений рецепт на всі часи
В арсеналі кожної господині, мабуть, знайдеться не один рецепт приготування такої страви, як фарширований перець. Але, напевно, існує найулюбленіший рецепт, перевірений роками, який хочеться готувати завжди і скільки його не готуй, він не набридає ніколи!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
У моїй родині таким рецептом є фарширований перець, запечений в духовці. Досвідченим господаркам, думаю, цей рецепт швидше за все знайомий, а для початківців може стати улюбленим або навіть коронною стравою.
Складові:
- Солодкий перець – 10-12 шт.
- Морква (велика) – 1 шт.
- Томатна паста – 2-3 столові ложки або томатний сік домашній 500 мл.
- Цибуля – 2-3 шт.
- Фарш м’ясний – 600-700 гр.
- Рис (відварений до напівготовності) – 350-400 гр
- Сметана – 250 гр.
- Сіль, перець – за смаком
Фарширований перець, покроковий процес приготування
Спершу підготовляю перець – промиваю і очищаю його. Для того, щоб легше було його фарширувати, я його на хвилин 5 заливаю кип’ятком.
Далі відварюю до напівготовності рис, обсмажую фарш до готовності. Потім обсмажую цибулю з морквою. Половину обсмаженої цибулі з морквою викладаю в миску до відвареного рису.
А в другу половину моркви з цибулею відправляю томатний сік (у мене домашній), додаю сметану, сіль, перець за смаком, перемішую і після закипання знімаю з вогню.
У глибокій мисці з’єдную рис, обсмажену моркву з цибулею і фарш, солю, додаю чорний перець за смаком.
Перемішую і фарширую перці.
Перець укладаю в каструлю і заливаю його підготовленим соусом, на дно каструлі наливаю трохи води.
Каструлю з перцем накриваю кришкою і відправляю випікатися в духовку при температурі 180-190 градусів приблизно на 45-50 хвилин. Готові перці виймаю з духовки, посипаю зеленню і подаю на стіл.