Якщо біля плити стояти не хочеться, готуйте ліниву, але дуже смачну страву з фаршу та лаваша. Готується швидко, виходить ситно, соковито і багато
Якщо у Вас є лаваш, пропонуємо вам приготувати цю смакоту! Якщо біля плити стояти не хочеться, готуйте ліниву, але дуже смачну страву з фаршу та лаваша. Готується швидко, виходить ситно, соковито і багато.
Рецепт:
- Лаваш тонкий – 180 г
- Сир – 150 – 300 г
- Для соусу:
- Томат свіжий – 600 г
- Або томат у власному соку – 500мл
- Цибулина – 1шт
- Сіль – 1/2ч.л.
- Паприка солодка – 1/2ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Перець гострий – до смаку
- Суміш перців – до смаку
- Коріандр – до смаку
- Часник – 3 зуб
Для начинки:
- Фарш – 500 г
- Цибулина -1шт
- Сіль -1/2ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Приправа до м’яса – до смаку
- Кукурудза консервована – 100 г за бажанням
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Отже, приступаємо. Спочатку зробимо фарш, якщо у Вас вже готовий фарш. Цей етап можна згаяти. Відставимо вбік.
Приготуємо спочатку соус:
700 грам томатів розріжемо на 2 частини тепер натремо на тертці, шкірку викидаємо, вона нам не знадобиться. Повинне вийти томатне пюре. Можна поміняти на томатну пасту розведену водою або томати у власному соку, але з томатами виходить надзвичайно смачно.
Цибулину поріжемо кубиками. Беремо сковороду, наливаємо олію, кладемо цибулю і обсмажуємо до напівпрозорості, вливаємо томати, загасимо пару хвилин. Додаємо 3 зубчики часнику пропущених через прес для часнику, додамо сіль половину ч. л, паприку червону, чорний перець та приправу до м’яса, у ній у мене суміш перців та коріандр. Перемішуємо, якщо цибуля готова можна вимикати. Відставимо убік.
Беремо глибоку сковороду, наливаємо масло, обсмажуємо цибулю до напівпрозорості, додамо фарш 500 грам, смажимо хвилин 10. тому без неї, пропустимо часник через прес для часнику, перемішуємо та додаємо 5 ст. л. підготовленого соусу, щоб начинка не була сухою. За бажанням на цьому етапі можна додати у фарш кукурудзу. Знімаємо з вогню.
Тепер беремо кухонні ножиці, лаваш розрізаємо на прямокутники, ми поділяємо розміром 20 см на 30 см. Беремо одну заготовку кладемо фарш, зверху натрімо сир і загортаємо рулет. Так робимо 5 рулетиків. Тепер рулетики ми розрізаємо на дві частини, щоб було зручно подавати до столу, виходять за розміром, як голубці.
Беремо форму, на низ кладемо трохи соусу, укладаємо заготовки. Зверху розподіляємо соус, що залишився. На тертці натремо сир. Сир додавайте до смаку, у нашому випадку це багато бо люблимо щоб було багато. Ставимо в духовку та запікаємо при 200 градусах 15 хвилин. Бажаєте, щоб сир не зарум’янився зверху, а був тягучим, на 10 хвилин прикрийте фольгою і продовжуйте готувати ще 5 хвилин.
Подаємо до столу. Дуже смачно, ароматно та ситно. Якщо залишиться, можна прибрати в холодильник і розігріти наступного дня, смак не вплине, навіть навпаки, смак буде більш насиченим, оскільки настоїться.