Якщо досі не солите рибку в такий спосіб, виправляйтеся! Скумбрія сухого посолу
Якщо досі не соліть рибку в такий спосіб – терміново виправляйтеся! Це найпростіший і водночас найсмачніший спосіб засолювання скумбрії.
Нам потрібно:
- свіжо-морожена скумбрія – 1 шт. (Вага очищеної – 350 гр.)
- кам’яна сіль – 1 ст.
- цукор -? ст.л.
- коріандр – 1/4 год.
- суха гірчиця у зернах – 1 ч.л.
- лавровий лист – 1 шт.
Покроковий рецепт приготування:
У скумбрії відрізаємо хвіст, голову, видаляємо нутрощі та чорні плівки. Промиваємо. Протираємо насухо паперовими папером.
Приготуємо посолочну суміш. Змішуємо сіль, цукор, додаємо коріандр та зерна гірчиці (попередньо роздавлюємо їх ножем/у ступці), ламаємо на невеликі шматочки лавровий лист. Перемішуємо.
Намазуємо скумбрію посолочною сумішшю як усередині, так і зовні. Укладаємо в пакет/харчову плівку і туго загортаємо. Ще один шар. Укладаємо на тарілку та відправляємо в холодильник на 48 годин. Протягом цього часу кілька разів перевертаємо рибку.
Через 2 доби, промиваємо скумбрію, протираємо паперовими рушниками насухо, нарізаємо на порційні шматочки і насолоджуємося). Смачного!